02.03.2022 - Vláda ČR kvůli snazší pomoci běžencům vyhlásila nouzový stav

Vláda kvůli snazší pomoci běžencům vyhlásila nouzový stav, rozpočet obrany navýší o miliardu


Vláda rozhodla o navýšení rozpočtu ministerstva obrany o miliardu korun. Nakoupí za ně pro české vojáky ruční zbraně, řekli po jednání vlády její zástupci. Podle ministryně obrany Jany Černochové (ODS) budou pořízeny zbraně na základě již dříve uzavřené rámcové smlouvy, které jsou skladem. Předseda vlády Petr Fiala (ODS) řekl, že pokud bude potřeba, ministerstvo dostane ještě více peněz. Vláda kvůli efektivnější péči o uprchlíky z Ukrajiny vyhlásila nouzový stav, řekl Fiala. Bude platit od pátku, českých občanů se nedotkne, dodal.
Zdroj:
www.ceskenoviny.cz
ct24.ceskatelevize.cz
www.vlada.cz
URL : https://www.valka.cz/02-03-2022-Vlada-CR-kvuli-snazsi-pomoci-bezencum-vyhlasila-nouzovy-stav-t251214#691865 Verze : 3
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více