Čeští studenti mohou přispět k bezpečnostním řešením Saabu

Autor: Ing. Radek ˝ICE˝ Panchartek / ICE 🕔︎︎ 👁︎ 45.781

Saab AB, globální dodavatel vojenských a bezpečnostních řešení, uzavřel partnerství se studentskou soutěží Technology Cup, jejímž cílem je umožnit studentům vysokých škol, doktorandům a mladým profesionálům z technických oborů a designu, aby předvedli své schopnosti a vyhráli jednu z cen pro nejlepší dílo či inovaci. 

Saab Czech s.r.o., česká pobočka Saab AB, studentům umožní vypracování bezpečnostní studie zabezpečení tří objektů v České republice. Tyto objekty je nutné propojit v rámci jednotné integrační platformy a aplikovat na nich poplachové zabezpečovací a tísňové systémy, elektronickou kontrolu vstupu a kamerové systémy. Studenti dále mají navrhnout opatření fyzické ostrahy, to vše s ohledem na minimalizaci nákladů. Součástí studie má být technický popis řešení, blokové schéma a specifikace materiálu s uvedením konkrétních typů použitých zařízení. 

Reklama

Autoři tří nejlepších návrhů si rozdělí finanční odměnu a další ceny v celkové výši 100 000 Kč. Vítěz v rámci ceny dostane možnost získat placenou stáž v Saab Czech s.r.o., nebo zahraniční stáž ve Švédsku. 

Saab Czech s.r.o. je oficiálním obchodním zastoupením společnosti Saab AB v České republice. Implementuje produkty celého portfolia společnosti Saab v českých podmínkách a zajišťuje českému zákazníkovi maximální podporu při pořizování produktů a služeb společnosti Saab. Zázemí silné a úspěšné mateřské společnosti se sedmdesátiletou tradicí umožňuje čerpat z bohatých zkušeností a pomáhá se kontinuálně udržovat na předních pozicích v oblasti obranných technologií i v segmentu civilní bezpečnosti na českém trhu. Letos v únoru navíc SAAB podepsal dohodu o akvizici většiny aktiv společnosti E-COM, vyvíjející a vyrábějící virtuální simulátory.

Technology Cup pro studenty českých vysokých škol se letos koná podruhé. Dělí se do dvou částí: pro studenty a pro doktorandy či profesionály. Celkem bude v jeho rámci rozdáno přes 150 cen od organizátorů a partnerů. Hlavní ceny mají hodnotu 150 000 Kč v kategorii doktorandů/profesionálů a 100 000 Kč pro studenty. Partneři soutěže nadto vyhlašují specializovaná soutěžní témata. Do minulého ročníku Technology Cupu se přihlásilo více než 500 účastníků. 

Přihlášku do soutěže, pravidla a další podrobné informace naleznou zájemci na internetové stránce www.technologycup.cz. V případě dotazů se obracejte na adresu technologycup@cvvi.eu.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více