8. květen 1945

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 23.401

8. května roku 1945 slavil svět porážku nacistického Německa. Po silnicích Evropy bloudily tisíce uprchlíků, propuštěných zajatců a osvobozených vězňů.

Reklama

Skončila válka, která připravila o život desítky milionů lidí a dalším desítkám milionů připravila trvalé následky. Ale jaký byl tento den ve světě? Které události mu bezprostředně předcházely? Kde všude se ještě bojovalo?

Sledujte minutu po minutě a hodinu po hodině události dne, který po dlouhých letech konečně přinesl mír. Mír, který měl mít podle USA podobu celosvětové demokracie. Ale i mír, kterým chtěl Stalin vnutit Evropě dobyvatelskou vůli.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více