11.04.2010 - Polsko na chvíli utichlo

Dnes jsem měl v úmyslu cestovat do Varšavy a společně s kamarády z vojensko – historického klubu se zúčastnit Katyńskiego marszu cieni – Katyňského pochodu stínu. Tento tichý pochod desítek členu KVHáček v historických stejnokrojích měl uctít oběti katyňského masakru.


Včerejší tragédie ve Smolensku, ale změnila naše plány. Téměř okamžitě jsme se rozhodli, že naše delegace do Varšavy nepojede a že v těchto těžkých chvílích chceme a musíme být spolu a společně uctít památku obětí doma v Těšíně.


12.00 - Celá země se na chvíli zastavila, slyšet byly jen sirény a zvony, tiché modlitby a spontánně zpívaná státní hymna...těžko se mi to popisuje, ale jsem rád, že jsem se toho mohl zúčastnit a zapálit na polské zemi svíčku za www.valka.cz .
11.04.2010 - Polsko na chvíli utichlo - Cieszyn - godzina 12.00...Cześć Ich Pamięci !

Cieszyn - godzina 12.00...Cześć Ich Pamięci !
URL : https://www.valka.cz/11-04-2010-Polsko-na-chvili-utichlo-t94849#354351 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více