RUS - RPG-30 (protitankový granátomet)

RPG-30 (anti-tank grenade launcher)
РПГ-30
RPG-30 (РПГ-30) - reaktívny protitankový granátomet.

Granátomet je schopný pôsobiť aj proti cieľom vybaveným aktívnymi systémami obrany (ničiacimi prilietajúce projektily, ohrozujúce prostriedok). Granátomet je vybavený dvoma hlavňami - hlavnou, ktorá slúži na odpálenie tandemovej bojovej hlavice a pomocnej, ktorá vystreľuje klamný cieľ, ktorý aktivuje systém aktívnej obrany prostriedku. Pri výstrele je najskôr odpálený klamný cieľ a následne, s minimálnym oneskorením (cca 0,2-0,3 s) hlavná bojová hlavica (PG-29V (ПГ-29В)). Systém využíva medzeru medzi dvoma odpáleniami aktívnych prvkov na prilietajúce projektily, takže ak aktívna obrana pôsobí proti klamnému cieľu, nie je schopná reagovať na hlavnú hlavicu.

Bojová hlavica PG-29V je schopná preniknúť cez homogénny pancier s hrúbkou až 650 mm (plus prídavný predstavný, alebo dynamický pancier), viac ako 1500 mm hrubú železobetónovú stenu, cca 2000 mm hrubú tehlovú stenu a 4000 mm hrubú vrstvu drevito-zemitú vrstvu.

Základné takticko-technické údaje:
Hmotnosť: 10,3 kg
Kaliber: 105 mm
Mierená diaľka streľby: 200 m


Zdroj: www.arms-expo.ru
URL : https://www.valka.cz/RUS-RPG-30-protitankovy-granatomet-t77904#286963 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více