LAT - Riga - Muzeum okupace

Latvijas Okupâcijas muzejs - Latvia Occupation Museum
Muzeum se nachází přímo v centru Rigy, když se dáte od vlakového nádraží (tuším že je tam i autobusové) do centra, určitě ho najdete (ono to historické centrum Rigy není zas tak velké a muzeum je výrazná krychla stojící na jednom z hlavních náměstí: www.occupationmuseum.lv). GPS měřeno na Google Earth: 56°56'49,14"N, 24°06'22,95"E


Vstup je zdarma, texty v lotyšštině a angličtině a nějakých dalších jazycích (tuším ruština a němčina). Muzeum je velice pěkné, poměrně velké, věnuje se jak už název napovídá především období okupace Lotyšska SSSR, od první světové války přes druhou světovou válku až po rozpad SSSR.
URL : https://www.valka.cz/LAT-Riga-Muzeum-okupace-t72393#256046 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více