Reggiane Re.2000

přehled verzí
Reggiane Re.2000 - přehled verzí


Reggiane Re.2000 - prototyp
vyroben jeden letoun, na kterém byla upravována palivová soustava


Reggiane Re.2000 serie I.
sériové letouny byly vyráběny především pro export do Maďarska a Švédska (označen J-20), Regia Aeronautica upřednostnila Macchi C.200


Reggiane Re.2000 C serie II.
několik letadel bylo vyrobeno pro Regia Marina Italia, tyto letouny měly závěsy pro katapultovaný vzlet z válečných lodí, přistání mělo být na pevnině, což bylo realizovatelné s ohledm na dlouhý dolet a velikost Středozemního moře.


Reggiane Re.2000 GA serie III.
letoun měl původně operovat nad Etiopií, do křídel byly přidány palivové nádrže, tím se dolet prodloužil až na 1 400 km.


MÁVAG Heja II.
Maďarsko zakoupilo spolu se 70 letouny Falco (v Maďarsku označené Heja I.) právo na licenční výrobu, výroba proběhla ve vagónce Magyar Állami Vagon és Gépgyár, letoun byl přezbrojen kulomety Gebauer ráže 12,7 mm a pohon obstaral licenčně vyráběný motor Gnome-Rhône 14kfs Mistral-Major, v Maďarsku označený Manfred-Weiss WM K-14 s vrtulí Hamilton Standard, celkem zde bylo vyrobeno 203 letadel.


Zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Reggiane_Re.2000
URL : https://www.valka.cz/Reggiane-Re-2000-t69821#245847 Verze : 0
RA a Italske namornictvo neodebralo vic jak 30 kusum (RA dala prednost MC200) vetsina byla dodana do Svedska a Madarska (zde na zaklade typu vznikl typ Heja II (jiny motor a kulomety Gebauer). Italske namornictvo pouzivalo typ napr. na bitevnich lodich (Roma,...). Letadlo bylo vybaveno zavesniky(pro katapult) na spodku a bocich trupu. Vetsi dolet mela podverze GA (Grande Autonomo). V RA se typ pouzival nejvice u 377 Sq. Pozdejsi vyrobene kusy mely boky kabiny s prolisy (bez proskleni)



Na vychodni fronte nebyl typ Heja II nasazen. I pres lepsi vykony nez puvodni Re-2000 uz vbyl v dobe vyroby zastaraly a tak slozil pri vycviku. Nekolikrat se zapojil do boju proti americkym naletum ,ale bez sestrelu. 3 stihacky byly sestreleny US stihaci. 2 ks byly upraveny pro stremhlave bombardovani ale nenasazeny. Mnoho letadel nebylo vubec dokonceno a stalo na zemi napr. bez vrtuli. Posledni zminky je z 22.2 kdy mel jeden letoun nespecifikovanou nehodu behem cvicneho letu.
URL : https://www.valka.cz/Reggiane-Re-2000-t69821#32702 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více