Zájezd do Normandie

Diskuse

Hodlám se ještě s dvěma válkaři (svou identitu snad odhalí sami) zúčastnit tématického zájezdu: SINSHEIM - Technik muzeum + SAUMUR - Tankové muzeum + NORMADIE - 63. výročí vylodění. V termínu 01.06. - 7.6.2007 za 7.800,- Kč
Pokud by z vás měl ještě někdo zájem tak dejte vědět, můžeme tento zájezd pojat jako výjezdní zasedání války.cz.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191462 Verze : 0
Pre tých, ktorí by mali záujem oznamujem, že jedným z tých dvoch válkarov som ja. Na tomto zájazde sme sa dohodli na Košickom zraze a budeme radi, keď sa k nám ešte niekto pridá. Treba však byť rýchly, pretože zatiaľ nie je isté či budeme mať miesta aspoň my traja.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191528 Verze : 0
Možná by pro případné zájemce stálo za to napsat jestli chcete jet s nějakou cestovkou nebo soukromě, případně něco bližšího o ubztování, čím se pojede a podobně. Program je celkem zajímavý (byl jsem v obou muzejích několikrát a totéž platí o Normandii) a cena taky není vysoká.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191567 Verze : 0
Tak pár informaci, ale nerad bych se dostal do rozporu s reklamou na našem forum...
Hodláme cestovat s CK PP Tours a program je následovný:


SINSHEIM - Technik muzeum + SAUMUR - Tankové muzeum + NORMADIE - 63. výročí vylodění .


1. den: Odjezd v 00.30 hodin od stanice metra Strašnická v Praze 10. Dopoledne příjezd do Sinsheimu. Prohlídka Technikmuzea (vstupné 10 Euro). Večer ubytování v hotelu Formule 1.
2. den: Dopoledne příjezd do Saumuru. Návštěva tankového muzea (vstupné 8 Euro). Večer ubytování v hotelu Formule 1.
3. den: Normandie: Azeville - německý obranný systém; St. Mére Eglise - Muzeum vysadkářů; pláž Utah - výstava vojenské techniky. Nocleh v F 1.
4. den: Normandie: Vierville-sur-Mer - pláž Omaha; D-Day muzeum. Krátká zastávka v Pointe du Hoc. Večer hotel F 1.
5. den: Normandie: Bayeux - Muzeum bitvy o Normandii; Longues-sur-Mer - dělostřelecká baterie; Arromanches - Muzeum vylodění. Nocleh v F 1.
6. den: Normandie: Ver-sur-Mer - America and Gold Beach muzeum; Oistreham - Atlantic Wall muzeum. Večer odjezd do ČR.
7. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191576 Verze : 0
Další výhledový adept z těch dalších dvou jsem já. Na webu mám galerii s technikou co se fotila v průběhu 10ti let. Rozhodně stojí za vidění.
Dolin
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191583 Verze : 0

Citace - Dolin404 :

Další výhledový adept z těch dalších dvou jsem já. Na webu mám galerii s technikou co se fotila v průběhu 10ti let. Rozhodně stojí za vidění.
Dolin

Fotky jsou moc dobré,projel jsem si fotky v galerii valka.cz ze všech míst kam se chystáme a už teď se nemůžu dočkat !!!
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191778 Verze : 0
ech, s touto cestovkou jsem podobny zajezd absolvoval na 59. vyroci, 60. vyroci jsme spoluporadali a jel jsem tam jako pruvodce, takze s reklamou nemej obavy Very Happy ... ale co se zajezdu samotneho tyce, byl bych trochu opatrny, je to hodne letem svetem, zalezi jake od toho mate ocekavani - je to kompromis toho, co chteji videt lide v autobuse, co je na programu, a na vetsinu z toho je dost malo casu (napr. na americky hrbitov na Omaze jsme v ramci tohoto zajezdu meli celych 30 minut, ktere vam pomalu nestaci ani na to, abyste se dostali z autobusu Sad ) ... Bayeux je muzeum, kde rozumny clovek muze stravit mezi 3 a 5 hodinami, a ani mu to neprijde, je tam toho fakt HODNE. Pokud se pamatuji, cas na toto muzeum byl 90 minut. Podivejte se na mapu, jak daleko je to ze Sinsheimu do Saumuru, pocitam ze se tam dostanete nekdy odpoledne, coz opet nedava prilis mnoho casu na nejake vetsi kochani ... proste mejte sva ocekavani na uzde, at nejste zklamani. A pokud si to chcete opravdu uzit, vemte auto a jedte autem Smile jinak preji hodne zazitku a pozdravujte pana Petracka ...
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191836 Verze : 0
To Admin. Přesně na tom jsme se ze Zbychem pozastavili. Vzdálenost těch dvou muzeí je dooooost velká. Ale zase fotek je na všechny/většinu exponátů relativně dost a pro mě/nás (dá li se to tak nazvat Smile) co nebyli ještě "nikde" je i toto docela OK.
Navíc se to pak dá sjet i soukromě v klidu s někým. Ale i přesto se těším,...
Dolin
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191839 Verze : 0
ne, jak rikam, ja to jel taky tak, v podstate tohle je takova rychla prohlidka, kde si teprve uvedomis, co vsechno chces videt, co ma cenu a co ne, a pak se tam zajedes podivat znovu a poradne. Ja byl v Normandii uz 4x, z toho 2x autem kdyz jsem ve Francii pracoval, a rozhodne se tam jeste parkrat podivam, jeste porad jsem nevidel vse, co bych chtel ... takze jak rikam, uzijte si to ve zdravi, i tak to bude jiste vydareny zajezd !
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191847 Verze : 0
Přiznám se ž s touhle cestovkou jsem nikde nebyl, ale loni jsem byl v Saumuru i Sinsheimu s jinou cestovkou a právě pro velkou vzdálenost tam byla vložena Paříž s dalším noclehem a i tak jsme bylï v Saumuru až kolem poledne. Přijde mi to sice jakö docela levný zájezd (ale není započítán vstup do muzejí) ale dost "našponovaný" doufám že vám to vyjde a že nebudete zklamáni tím že vás budou honit a na muzeum bude málo času, Saumur je velký a počítejte že za hodinu se stihnout sice dá ale nevidíte z něj skoro nic. Podobné je to i v dalších (já třeba hřbitovy oželím ale muzea ne).
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191900 Verze : 0
Beriem na vedomie, že prehliadka múzeií bude rýchla. Viac než na múzeá sa však teším na stretnutie so Zbychom s Dolinom.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#191925 Verze : 0
Dolin404, Panzer : Přesně za šest týdnu vyrážíme na naší expedici ! Bude třeba zahájít logistickou přípravu pro zdárný průběh oprace OVERLORD 2007 !
Kurňa já sa těším Smiling Army !
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216893 Verze : 0
Škoda, že jsem se o zájezdu dozvěděl tak pozdě. Nikde jsem před tím nebyl, tak že mě to nadchlo. Samozřejmě si několik let plánuju, že někam za válkou vyrazím ale stále se to odsouvá. Také jsem přesvědčen, že sestava, která se na zájezd sešla bude vynikající. Asi to bude fakt stát za to.
Užijte si to.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216907 Verze : 0
V čem vidíš problém? Podívej se na stránky PP turist, http://www.pptourist.cz/, zvedni foun, a třeba se tam na přistýlku ještě vejdeš.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216912 Verze : 0
Nebo mrkni na CK Praděd (ten pořádá tyhle zájezdy taky) a nejspíš něco najdeš.
Osobně takhle jezdím už leta a je těžko říct co je lepší, jestli zájezd s cestovkou nebo samostatně autem (zkusil jsem obé) v autě máš větší volnost a nikdo tě neomezuje když tě něco zajímá, zájezd je zase pohodlnější, nemusíš se strat kde která pamětihodnost je, jestli mají otevřeno¨, řešit ubytování. Letos jsem kvůli konkurzu v práci zájezd nestihl objednat tak pojedu autem někam na jihovýchod Smile a uvidím jak to dopadne Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216927 Verze : 0
Já už jsem zcela nažhavený,...........to že poprvé v životě pojedu někde za hranice (SK a Maďarsko nepočítám to mám 80km od baráku) mě dost bere!!! Ještě že to tlumím akcemi jako Kitshow Pardubice, Mošoň,Ořechov a záchranou starých strojů!
Tolik výlev duše,....
----------------------------------------------
Teď praxe :
Du chystat vařič a zkoušet jesli je plynová bomba funkční a plyn hořlavý,...
Jinak kluci berete gumáky? Nebo ja se chytají ty žaby,...co budeme jíst,...
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216959 Verze : 0
Tá plynová bomba je super vec! Budeš ju ťahať na tej káričke, čo máš v avatare alebo sa zmestí do baťohu Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216966 Verze : 0
uz jsem na to upozornoval v nasem redakcnim tematu, ale jeste jednou to dam radsi sem - pocitejte prosim s tim, ze zejmena na D-Day je vetsina plazi nacpana ruznymi VIPkami, PIPkami, presidenty a jinymi terci, takze ne kazda plaz a kazde misto je pro normalniho belocha pristupne. Byli jsme tam sice na 59. a 60. vyroci, coz je trochu o necem jinem, ale radsi varuji, zjistete si co nejvice informaci o programu oslav, a kam se bude dat dostat a kam ne, at nezustanete nekde pred policejnim zatarasem Smile jinak vrele doporucuju udelat to jako spojenci, a na D*Day si privstat, vyhnete se dopravnim spuntikum v dane oblasti, protoze stejny napad jako vy bude mit asi tak milion lidi Smile informace o programu se jiste daji najit na webu, v mnoha jazycich ... a jinak, jak modri dobre vedi, je dobre vzit s sebou par plechovek piva na vymenu s ziznicimi americkymi vojaky s trikem Semper Fi ! Smile clovek se pak dozvi mnoho zajimaveho, zatimco oni lemtaji nas zteplaly Budvajzr Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216974 Verze : 0
To ADMIN : Snad to Zdycho nebo Marek najdou. Pokecat s anglicky mluvícími policisty a tak - to samé,.......já jsem shopen tak bez řeči rozdávat ty piva Smile))


To Panzer,............Je v kufříku!,....
Zbycho osobně volal a intervenoval ohledně pití,.......Mám ted lézt schválně do sklepa? Že by jsme to nabídli místo toho piva?.............Myslím že Moravu ještě tak dobře kluci cizozemský nepoznali,..
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216976 Verze : 0
pozor, neco jako anglicky mluvici policista ve francii neexistuje Smile navic na tyto "svatky" tam svezou policajty z ledasktereho konce francie, takze pri 60. vyroci jsme se dostali k policistovi, ktery nejen ze nevladl nicim vic nez franstinou, ale jeste ani nevedel, kam nas ma poslat, protoze byl z Marseille a v Normandii to jaksi vubec neznal Smile Very Happy od te doby se u nas v rodine traduje, ze Cetnik ze Saint Tropez neni KOMEDIE, ale DOKUMENTARNI FILM ze zivota francouzske policie Very Happy A "Krisotu", tech maji ve francii skutecne hodne ... proto rikam, nenechavejte radsi nic nahode, je to pak neprijemne zklamani, kdyz neco tak velmi ocekavaneho se podela kvuli takove prkotine, jako je frantik, ktery si mysli ze jeho jazyk je centrem sveta Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#216994 Verze : 0
Přesně tak, ptát se policajta (flic jim říkají Smile ) je zbytečná ztráta času, náš autobus jeden takový inteligent zařadil do kolony která byla pro malé VIP (tedy různé doživší se veterány) a tím jsme se sice dostali na dosah ke královské rodině, ale taky ztratili asi 3 hodiny pojížděním v koloně ze které už nešlo odjet a pak na konci řešili jak se dostat pryč. To že by francouzský policajt vládl angličtinou nehrozí, u některých se zdá že i francoužština jim dělá problémy. Na oslavy tam svezou policajty snad i z Korziky a ti většinou ani neví kde vůbec jsou, natož aby věděli kam se kudy jede Sad
Naštěstí letos není kulaté výročí takže to nebude tak hrozné jako to co bylo na 60. výročí, byl jsem tam asi 4x a nejlepší je to v době mimo výročí, je tam levnějí, klid a dá se dostat mnohem líp všude a na focení je to zásadní rozdíl (nemusíte čekat až u věci někdo nestojí).
Jinak rada vstát brzo je hezká, ale pokud jedou s cestovkou moc jim nepomůže Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217011 Verze : 0
ech jasne, tak to vse meni, mel jsem nejak za to, ze se to postupem casu zmenilo na vylet autem ... sry Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217013 Verze : 0
admin: ne, ne nic se nemění... Pořád hodláme cestovat s instituci pana Petráčka .Budem se snažit důstojně reprezentovat válku.cz na tomto výjezdním srazu!Mám jenom obavu jestli kombinace "východňar+slezan+jihomoravák" společně se zásobou tekutin z dříve citovaných regiónů bude pro ostatní osazenstvo busu strávitelná Laughing .Snad se přidají...
Jinač díky za rady, vím žes s touhle cestovkou už cestoval, takže my asi na programu moc neovlivníme.Můžem jenom spoléhat, že to šéf zájezdu zvládne.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217015 Verze : 0
Já jewzdím s jinou cestovkou, ale složení lidí bude asi podobné Smile a pokud jde o tohle myslím že s "konzumace" nikoho neurazí Smile osobně bych dal přednost jet sám, ale to nese dost dalších starostí, ale i tak o tom uvažuju, možná se jen tak seberu (sám se vyspím i v autě nebo vedle něj) a vyrazím Smile zatím spíš plánuju výlet na Slovensko a do Maďarska, ale třeba se to změní.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217026 Verze : 0
Nechci vás strašit, ale síť laciných ubytoven F1 nikdy nebyla nic moc, a teď je prý docela otřesná.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217047 Verze : 0
My sa nebojíme! Ak aj ubytko nebude nič moc, budeme mať so sebou v dostatočnom množstve spoľahlivé antidepresíva #Beer Very Happy


Len neviem, čo bude robiť Dolin, ktorý je nepič #Silly
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217049 Verze : 0
F1ček se není třeba bát, je to sice jak krabička na sardinky (pro 3 to není moc velké) a spaní po manželsku (pod jednou dekou Smile ) taky není nic extra (ale třeba se vám tro začne líbit Smile ) ale většina je slušná a čistá. Nejhorší jsou alespoň co jsem zažil ty nejblíž k Paříži. Ty dál byly spravovány personálem složeným hlavně z černochů a byly čisté, ty těsně u paříže měly personál arabský a byl to místy dost děs Sad , ale v Normandii to bylo docela dobré, stejně tak v jižní Francii nebo Alsasku. Osobně dávám F1 přednost před "Mister Bed" což je podobný řetězec, ale sprcha, záchod a umývadlo je součástí pokoje a celé je to na ploše asi 3/4 m čtverečního, sprchování je pak docela zážitek Smile (připadal jsem si jak v raketoplánu, i když tam mají asi víc místa) . Ostatně v F1 budete stejně jen spát, obvykle vás tam k večeru dovezou, a ráno naloží a odvezou pryč.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217057 Verze : 0
Mimochodem trojice je ideální počet, pokoje jsou dvojlůžkové s přistýlkou (české cestovky je inzerují jako třílůžkové) která je formou palandy, takže už můžete losovat kdo spí nahoře Smile dolní lůžko je "manželské" tedy společné dvojlůžko, s dlouhým prostěradlem které je přeložené a spíte mezi ním a deka je navrch (pro oba je jen jedna velká společná). Deka na přistýlce je něco jako naše "Larisa" , dole je normální prošívaná. Jinak je na pokoji TV, umyvadlo, malý stolek v rohu a jedna židle (TV je nad stolkem) celé je to tak 3,5 x 2,2 m takže nic moc místa Smile .
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217058 Verze : 0
presne tak, f1 neni komfort, ale za tech 28 euro za pokoj za noc je to dostatecne, pro dva az tri jedince (idealne kazdy jedinec ruzneho pohlavi ... tak to potrebujeme uz jenom 8 osob ruzneho pohlavi ... Very Happy Very Happy Very Happy) ... jinak cestovka to snad zvladne, na 60. vyroci jsme to jeli s petrackem coby organizatori a poradatele, nasledujici rok uz mi to prace bohuzel nedovolila, takze nevim, jak se na to navazalo, kazdopadne na nas zajezd se jeste mohutne vzpomina (modri vedi, ze Wink ), protoze napr. kdyz bracha dorazil k busu taxikem, vybalil maly batoh s vecmi a otevrel kufr s 11 kartaci piva, ridici autobusu sli malem do mdlob Very Happy vypilo se, ale predposledni den zajezdu PIVO DOSLO, nacez nekteri jeho ucastnici zacali pomalu strizlivet. Schylovalo se k straslivemu pruseru Smile, nastesti ale v poslednim hotelu u Parize, za ostnatym dratem pod proudem, protoze to bylo v cernossko*arabske casti predmesti parize, kde nebylo radno bez brokovnice vystrkovat hlavu Very Happy, zastavil autobus plny ceskych gymnastek, tak 14tiletych, ktere z nepochopitelneho duvodu meli s sebou dva kartony piva, ktere jsme pohotove od ridicu odkoupili a posledni den zajezdu tak probehl k vseobecne spokojenosti Very Happy


jak tak o tom mluvim, kurna me se tam teda zas letos chce jet Very Happy cesto, nepridas se ? Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217065 Verze : 0
Já bych se klidně přidal, ale pokud bych vybíral termín tak mimo oslavy, je tam větší klid a pokud není "kulaté" výročí tak ani ta technika není tak hojná aby stála za to. Ostatně na techniku je lepší Beltring, je jí tam víc a líp se tam fotí. Asi by se našlo pár muzejí kde jsem ještě nebyl Smile ostatně krom Normandie je pěkná i Bretaň a ta je po cestě Smile (zajímavé že nejlíp je tam kde nežijí francouzi - v Normandii je obyvatelstvo potomky seveřanů a v Bretani jsou to bretonci kteří taky s frantíky dost dlouho nechtěli splynout Smile )
Ale ano docela bych jel.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217085 Verze : 0
koncem kvetna je kdesi v belgii letecky den, kam chceme jet s honzou hermochem, takze bych navazal na to, nemusim tam nutne byt na 6.6., protoze to uz jsem si zazil dvakrat a moje homofobie tam dostava huste zabrat, vsude lidi jako much Very Happy, ale ten tyden pred vyrocim by asi sel ... to bude takove napul, vyroci se blizi, nekteri se jiz sjizdeji, ale jeste to nebude na plno ...
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217116 Verze : 0
To by aspoň teoreticky šlo, Zkusím si zjistit v práci na jak dlouho mne jsou ochotni postrádat, přiznám se že první den v měsíci mi dělá problém, ale třeba se to povede vyřešit. Pokud jo ozvu se ti po polovině příštího týdne.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217120 Verze : 0
Vidím, že se tu ve velkém plánujou další zájezdy... Laughing Měl bych na vás pánove jeden dotaz Confused:
V květnu se chystám do Německa a cestou zpět se hodlám zastavit ve Vojenském tehnickém muzeum v Lešanech.Dočetl jsem se někde, že slavnostně otevírají sezónu právě v den mého průjezdu touto části Česka (26.5. 2007).Tedy můžete mi to datum potvrdit, za další nevíte jestli tam bude nějaký program? No a na konec nechystá se někdo z vás na tuhle akci?
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217131 Verze : 0
Tak dnes jsem doplatil zbytek sumy zájezdu.


To Zbycho : Z mého debilníčku
26.5.2007 – zahájení Lešany modelforum.upce.cz
Nic více nevím,.....
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217208 Verze : 0
to Zbycho když se podíváš sem : http://www.vhu.cz/cs/kalendar-akci/5/
pak zjistíš že tvá informace je zřejmě správná. Možná se tam podívám, ale je to ještě měsíc a třeba pojedu s adminem do Normandie Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217247 Verze : 0
Co si má člověk představit pod termínem "slavnostní zahájení", v čem to spočívá ?
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217251 Verze : 0
spousta lidi, zejmena deti, nikde k hnuti, na nic se poradne nepodivas, protoze vsude spousta lidi Very Happy ve strucnosti tedy tak Smile je to asi jako si zajit uprostred cervence nahoru na vaclavak k McDonaldovi Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217280 Verze : 0
Smile


Já myslel, zda se tam nekoná při té příležitosti nějaký "special event" ?
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217281 Verze : 0
jo jo, obvykle se tam provozuje nektera z pohybuschopnych technik a tak, jako spatny to neni, me jen odrazuji ti lide, moje homofobie se s tim tezko snasi Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217282 Verze : 0
Na zahájení je obvykle jízda staré techniky v Bayeux (v poslední době se město tomuhle dost brání), jinak běžné tlachya potentátů (mimo kulatá výročí jich není tolik) a spousta lidí nejméně polovina z nich to pojímá jako rodiný výlet, tedy i haldy dětí (ty zas nemám rád já Smile ) a vůbec dost narváno, přijdeš o pár dní později a muzea a další místa jsou skoro prázdná (byl jsem ve stejném muzeu v den vylodění a taky o 5 dní později dost zásadní rozdíl).
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217285 Verze : 0
2 bitaxe: řeč byla o letošním zahájení v Lešanech Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217300 Verze : 0
to RoBoT to jsi vedle, Zbycho se ptal (a já odpovídal ) na Lešany a na jejich slavnostní zahájení. další se pak samozřejmě týká Normandie, kdy v posledním odpovídám na totéž co Admin (složité co Smile )
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217381 Verze : 0
Mezitím jsem se ale stačil já zeptat Admina na Lešany (shodou okolností rovněž zahájení Smile ).


Ale to je jedno. Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217392 Verze : 0
Přiznám se že jsem nepochopil na co Admin odpovídá, ale obé je stejné, jen v Normandii je víc pohyblivé techniky, nicméně je i tam halda lidí (stejně jako v Lešanech) a spousta nevychovaných spratků které bych s chutí nakopal do pr.... a jejich rodiče spokojeně civící na jejich řádění utopil v pytli (v obou lokalitách).
Bohužel já se v daném termínu do Normandie nedostanu, pracovní povinnosti mne nepustí (to jste cinkali klíčema... Smile )
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#217396 Verze : 0
Blíží se to kvapem!!!!!!!!
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#218830 Verze : 0
tak uz je to za par, my jedeme take, autem, nas itinerar jest



sobota 2.6. - letecky den v belgii
nedele 3.6. - kralovske vojenske muzeum v Bruselu, odpoledne presun smer Arras, Francie pondeli 4.6. - presun smer Caen, navsteva hradu, dalsi plan zatim neurcen
utery 5.6. - oblast britskeho vylodeni, muzeum v Bayeux (alternativni stredoveky program - tapiserie v bayeux o Vilemu Dobyvateli)
streda 6.6. - oblast americkeho vylodeni, plaz Omaha, St. Mere-Eglise
ctvrtek 7.6. - program blize neurcen
patek 8.6. - program blize neurcen


spat budeme v hotelu F1 v Caen, a to noci z pondeli na utery, stredu, ctvrtek, patek a sobotu, pro mistni znalce, je to ta F1 na VZDALENEJSI strane Caen od plazi Very Happy


je tedy velky prostor se nekde sejit, predpokladam ze bychom se na miste svolali a domluvili se na konkretnim srazu ? muj telefon je 724 037 036, ulozte si ho a dejte prosim vedet svuj, at se nejak domluvime Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#221733 Verze : 0
Super! Našiel som minimálne jeden styčný bod!


Náš program:


1.6. (piatok) Sinsheim. Prohlídka Technikmuzea
2.6. (sobota) Saumur. Návštěva tankového muzea
3.6. (nedeľa) Normandie: Azeville - německý obranný systém; St. Mére Eglise - Muzeum vysadkářů; pláž Utah - výstava vojenské techniky
4.6. (pondelok) Normandie: Vierville-sur-Mer - pláž Omaha; D-Day muzeum. Krátká zastávka v Pointe du Hoc
5.6. (utorok) Normandie: Bayeux - Muzeum bitvy o Normandii; Longues-sur-Mer - dělostřelecká baterie; Arromanches - Muzeum vylodění
6.6. (streda) Normandie: Ver-sur-Mer - America and Gold Beach muzeum; Oistreham - Atlantic Wall muzeum. Večer odjezd do ČR.


Mobil na mňa: +421905430460
Zbycho - 724 690 084
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#221736 Verze : 0
prima, tak tam se potkame, bayeux si chci poradne prolezt a take chci nalezt vsechny (dva nebo ctyri, ted nevim) cechy pohrbene na tom hrbitove naproti muzeu !


jinak udalosti se vyvinuly tak, ze mam JEDNO VOLNE MISTO V AUTE, takze pokud by se chtel nekdo pridat, viz forum


forum.valka.cz
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#221738 Verze : 0
Hmm pokud se potkáme tak to bude paráda!
Celkem silný scuk!
Panzer
Zbycho
Dolin
pan Kos + jeho kolega
+ teda "Admini",..hmmm
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#221759 Verze : 0
presne tak, prvni vskutku zahranicni sraz valka.cz Very Happy (slovenske pratele a srazy v Trencine za zahranicni nepocitam Very Happy)
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#221773 Verze : 0
Hroby jsou tam 4, vím že je různě lidi ze zájezdu hledali a protože nejsou pohromadě tak obvykle našli jen 3
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#221777 Verze : 0
Tak jsem si poznamenal do zápisníčku, že se 5.6. koná sraz války v Bayeux. Nemyslím ale, že bych se tam objevil. Razz
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#221787 Verze : 0
Chlapci vsechny vas zdravim ze slunecneho Bavorska a uz se na vas vsechny v Normandii tesim.Vcera jsem byl pozorovat pristavajici Phantomy a Tornada nalezejici Jagdgeschwader 74? Molders na letisti v Neuburg an der Donau...ale o tom vam povypravim az na zajezdu ve Francii !!!
Mejte se a za tyden cau!
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#221790 Verze : 0
To Hugo: !!! Dobrá hláška!!
To ty co jedou: Toš zajtra!
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222234 Verze : 0
bat bat, stastnou cestu, pratele, a v Bayeux na brzkou shledanou ! Pokud budete mit jasno, kde budete spat v noci pred Bayeux, dejte vedet, my spime cely tyden v F1 v Caen, takze za vama muzem dorazit i na hotelo !
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222237 Verze : 0
Zdravím nejvyšší ! Podle dispozic daných panem Petráčkem bychom měli spát v hotelu Formule 1 – Caen Nord.
Mě to nic neříká, ale tobě jako znalému místních poměrů by to lecos mohlo napovědět.
Czuss v Normandii!
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222243 Verze : 0
jasny, vim, takze si napisem, a stavime se mozna u vas uz den predem na hotelu ... dame si vedet pres telefen ! my vyrazime v patek nad ranem, smer Nemecko a Belgie ... jinak pocasi je hlaseno do vikendu destive, pak protrhavani oblacnosti a prvni tri dny dalsiho tydne by melo byt polojasno, takze snad to bude dobre ...
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222245 Verze : 0
Fajn - domluveno! Vemu radši nějakou ohnivou vodu navíc - takové historické setkáni vyžaduje patřičnou oslavu! Laughing
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222247 Verze : 0
Tak chlapi, mňa už chytá seriózna cestovateľská nervozita, keďže na cestu z vás vyrážam ako prvý.


Takže "nashle zítra v Praze!"
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222258 Verze : 0
Mám natankováno 1,5lt slivovice z Hrušek!...........Doufám, že to Panzer nepoužije sám!.......... Smile))
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222317 Verze : 0
Panzer a Dolin už jsou na cestě, takže vyrážím i já....vzhůru k La Manche!
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222335 Verze : 0

Citace - Dolin404 :

Mám natankováno 1,5lt slivovice z Hrušek!...........Doufám, že to Panzer nepoužije sám!.......... Smile))

Skvelá a nezabudnuteľná slivovica z Hrušiek Very Happy


Tak toto vyzerá zase na ďalšiu skvelú akciu. Hoši, prajem príjemnú cestu, čo najviac dobrých zážitkov, užite si to (ja si práve "užívam" skúšky, preto som celkovo na fóre tak málo teraz) a foťte ako diví, nech potom máme čo závidieť Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222355 Verze : 0
Smiling Army Sakra - já to sleduji, jako kdybych měl jet sám. Ať se Vám to teda zdaří. Nějak mi uniklo, že valíte přes Prahu, jinach bych Vás pozval na panáka před cestou. No nic, tak příště.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#222442 Verze : 0
Hlásím návrat (Zbycho už je taky snad doma,.)!!


Super akce!!!!!!!
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#223602 Verze : 0
Tak táto akcia nemala chybu!

Saumur - bomba! Možnosť ošahať si Kingtigera, Pantera a ďalších cca 50 tankov sa len tak ľahko nevyskytne.

Normandia - super! Všetky vyloďovacie pláže (Juno, Sword, Omaha, Utah....), množstvo múzeí. Niekedy síce v dosť rýchlom tempe, ale to podstatné sme uvideli.

Dolin a Zbycho - výborná partia!

A to už nehovorím o tom, že som v ďalekej Normandii konečne spoznal nášho najvyššieho (pre menej chápavých - Admina Very Happy) a jeho šarmantnú polovičku. Doterajšie referencie neklamali - admin je veľmi príjemný spoločník a jeho pani manželka ešte viac. (asi už aj stačí, nech to nevyznie ako vlezdoprdelizmus Very Happy Very Happy Very Happy).

Skutočne výborná akcia! Calvados, Burgundské a Dolinovica tiekli každý deň prúdom, vyloďovacie pláže odolávali našim nájazdom a dokonca sa nám podarilo zoznámiť sa aj s jedným s tankistov, ktorí sa vylodil v deň D! Nehovoriac už o spoločnej fotke s týmto pánom a získaní jeho podpisu. Ale to už trochu predbieham článok, ktorý pripravuje Zbycho.

Takže, kto ste na tomto Normandskom zraze neboli, tak vám treba. Bolo véééľmi fajne. Smile
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#223605 Verze : 0
Takže i já hlásím svůj návrat z této skvělé akce.Panzer už tady popsal zhruba vše.Já jenom poděkují svým spoubojovníkům za skvělý týden (Markovi obzvlášť za péči o mé zranění z Point du Hoc...) a těším se na další setkání s vámi !!!
Pro fotky z této akce jsem založil tuhle sekci :Foto - minisraz Normandie 2007 - zde se můžem pochlubit jak jsme se měli krásně.
URL : https://www.valka.cz/Zajezd-do-Normandie-t49344#223662 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více