Dolin404

Diskuse

Komentáře k článkům tohoto autora...



upravil Martin Smíšek 12.11.2006
_______________________________________________


Jenom bych ještě dodal, že zřejmě je nejpravdivější spíše popis místních obyvatel Very Happy, tedy krátký souboj, po kterém je posádce konec viz. příspěvek Viktora.


Ono totiž i kdyby to bylo tak jak píše Dolin, tak by fungoval efekt odštěpků, rozteklého pancíře (viz. anglický termín spalling), atd., stejně tak efekt extrémního zvuku, tlaku, atd.


Více k tomu, že uvedená příhoda od Dolina je spíše jenom báchorka je možno nalézt ve foru:


forum.valka.cz
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#186183 Verze : 0
K Dolinovu spíše citovému než reálnému popisu tanku KV bych jen podotkl že sovětský kanon v KV nepřevyšoval němce v " palebné kapacitě" (nevím sice přesně co tímhle termínem autor míní ale předpokládám že myslí něco o kvalitě) Obecně sovětské kanony byly všeobecně nižší kvality a jejich palebná síla ať už v průbojnosti nebo rychlosti palby byla oproti německým nižší. Kanon na KV-1 byl konstruován (podobně jako některé německé) především k boji s prostředky a silami nepřítele, ne k boji s pancéřovými cíli, u tanku KV-2 byla konstrukce zcela podřízena poněkud zcestnému jednoúčelovému vidění daného prostředku, šlo o tzv. "tank proryva" tedy průlomový tank, což vtehdejší sovětské představě znamenalo stroj který je schopen prorážet opevněnou obranu protivníka (tank vznikl po zkušenostech zimní války a byl určen k ničení pevnůstek na mannerheimově linii nebo podobných opevněních) vzhledem k dělené munici byla rychlost palby velmi nízká a zbraň ještě v době kurské bitvy neměla protipancéřovou munici. Myslím si že do faktografie nepatří líčení "hrdiného boje" navíc opsané z pamětí někoho kdo je sepsal dávno po akci a zřejmě se jí sám ani nezúčastnil. I já bych věřil spíše líčení místních lidí tedy poměrně krátkému a docela reálnému boji (podobných se ale odehrálo víc ) a i celkem rychlé likvidaci daného stroje. Počet padlých není moc určující pro typ, na ústupu mohla posádka nabrat někoho ze jiného vozidla a celkem snadno mohlo jít i třeba o někoho kdo byl jen "místní" a vedl stroj na cestě k vlastní straně.


Osobně bych na prvních KV ocenil mnohem více koncepci podvozku která byla mnohem pokrokovější než třeba u T-34. Podobné zavěšení mají ostatně i snad všechny poválečné sovětské tanky (od T-44 dále)
dalším nesmyslem je myslím informace že se v té době účastnili i tanky KV-1E, to E znamená "ekranirovanyj" tedy vybavený přídavnými pancéři, ty se objevily právě proto že se ukázalo že KV není dostatečně odolný proti palbě děl nepřítele (asi ten pancíř nebyl tak dobrý jak mnozí píší když ho bylo nutno zesílit Smile )
Otázkou je spíše proč KV byl vyroben v podstatně menších počtech než třeba T-34 (cenově byl v počátcích levnější) Možná šlo o to že Kirovský závod nebyl tak evakuován jako CHPZ, nebo možná o to že na KV bylo třeba více materiálu.
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#186208 Verze : 0
Zdravím
Dovolím si reagovat:
To von Fenstein: Souhlasím. Já jenom napsal/opsal co jsem vyčetl z Pelty a dvou jiných publikací. Mě se toto taky nezdálo jako reálné, ale neměl jsem se o co opřít,...Navíc k tomuto boji jsem měl více verzí.


To Viktor: Dík za upřesnění a skvělý článek!!!
To bitaxe:
- " palebnou kapacitou" myslím (i když uznávám, že je to dost blbě napsané) kinetickou energii při a po dopadu. Jinak o tom že ruské kanony byly o něco horší než německé něco vím,..
- o účasti KV1E v tomto boji jsem byl přesvědčen na základě fotografie z bojiště. Je na ní KV1E se stejným znakem (bílý kříž na věži) jako výše popisovaná KV-2. vycházel jsem z německého tankogradu,...
- no a jestli popis boje patří do faktografického vlákna,...no mě to přineslo hodně nových a upřesňujících faktů,...na téma KV2


Dík Dolin
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#186677 Verze : 0
to dolin sice sem diskuze nepatří a mělo by se to řešit někde jinde, ale sovětská tanková děla na počátku války neměla nijak oslňující výkony, a hlavně pokud jsi o něčem přesvědčen je to hezké, zkus to ale něčím doložit, fotka je sice pěkná ale pro určení doby není obvykle to pravé (tím bývají spíše tovární záznamy o výrobě datovaná hlášení o střetnutí s typem (ne vzpomínky napsané po letech ) a nevím čím tě faktograficky obohatily poznámky někoho kdo je napsal cca deset let po válce (tedy 15 po celé věci) a kdo zřejmě ani nebyl přímým účastníkem celé věci (takže ji zřetelně pomotal s mnoha dalšími) . A to že podobné věci do faktografie nepatří (protože nepopisují fakta, ale pocity pisatele) jsem i nadále přesvědčen. Tím spíš že z celeého není vůbec zřejmé zda jde o KV2. Podobně je to i s fotkami, na fotce s mrtvým vojákem je pás před vozidlem, na té barevné která je asi pozdější, protože tam už mrtvý neleží, je ale pás pod vozem a na nosných kladkách, pokud přijmeme že někdo strojem pohnul pak je pořadí fotek obráceně, nejdřív je ta barevná fotka (možná i opuštěného stroje) teprve později je o něco odtažen od cesty (snad překážel v provozu) a následně využit propagandou přidáním mrtvého. Takže i ty fotky nemají z pohledu popisovaného boje nijak velkou vypovídací hodnotu a to ani když připustíme že jde o stejný stroj, čemuž osobně nevěřím.
Pokud jde o ekrany, ty zesilovaly pancíř, takže by sis měl vybrat, buď byl už na běžných tancích dostatečně silný (jak píšeš) a pak nepotřeboval ekrany, nebo je to celé opačně.
Velmi bych byl rád kdybys mi napsal (klidně na SZ ) které "nové a upřesňující fakty" ti zmíněný článek přinesl. Mně jen to že někdo napsal po 15 letech o něčem co sám neviděl a znal zřejmě jen z doslechu.
Jen tak osobní poznámku, doporučil bych spíše ruské publikace než Tankograd, mají totiž k reálu výrazně blíž.
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#186706 Verze : 0
to dolin v KV-1 jsem doplnil něco o KV-1E (což je označení ryze neoficiální) je tam doplněn i zdroj pokud si ho opatříš dozvíš se výrazně víc než z Tankogradu.
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#186707 Verze : 0
To Bitaxe:
Předně mě spíše zajímají posádky a esa na tancích všeobecně. Prioritně východní fronta. Takže no nejmenších detailů nestuduji a neporovnávám fakta o tancích. I když samozřejmě občas "uhnu" a něco studuji do detailu,..
K tématu o tomto konkrétním KV-2 v boji u "Rosjeny" jsem se dozvěděl nového třeba toto:
- že to vůbec nemusela být KV 2
- že je můj popis nepřesný
- že je takové nasazení KV 2 ne-reálné (?)
- že existuje efekt odštěpků,....atd.

NO CELÉ TO OD ZAČÁTKU NEBYL ZÁMĚR NĚJAK ,...... ZINDISKRÉTNIT TOTO VLÁKNO,.....
A REAKCE NA UPŘESNĚNÍ A DOPLNĚNÍ NEJSOU PŘECE NA ŠKODU?
Peace! Wink
Dolin
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#186828 Verze : 0
To Bitaxe:
Ješte k fotografiím zmíněné KV2. Podle mě jde 100% o jeden a tentýž stroj!! Mám na něj cca 20 fotek!! A to z více stran a více ročních období. Dle mého názoru je foto s mrtvým jeden z prvních snímků. myslím, že by se s mrtvolou potom nikdo netahal,....
Spíš mě připadá, že podle popisu je KV2 knokautováno u lesíka na kraji cesty. Vrak stojí FURT NA STEJNÉM MÍSTĚ!!!! Jáma pod pásem na pravé straně je podle mě buďto příkopa nebo spíše kráter po možné explozi nálože,...:
Confused: Na všech mě snímcích je pás stejně!!! A za tím si stojím!! Mám fotky kde je vidět pouze otáčení věží,..



Z pohledu pocitů a faktů s vaším názorem souhlasím.


Dolin
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#186830 Verze : 0
No je mě to blbé vysvětlovat to ve faktografii ale.
Vložil jsem do asi 10 životopisů fotky. Většinou barevné kabinetky.
Teď :
1 - barevný proužek je tam schválně, proto, že si to autor fotek (majitel) přál - je to forma ochrany proti kopírování a nelegálnímu šíření a takto jsou vystaveny na aukčních síních a podobně. Já nemám právo je retušovat......tak jak je to na fotkách z E.Bay ve vláknech o technice a jinde!!! Pánové já mám ve většině případů originální scany vím o čem mluvím.
2 - podpis pod fotkou Dolin je jakási automatická moje reakce,....jestli to někomu vadí prosím, už se budu snažit se nepodepisovat. Neměl jsem za to že je to takový (teda já to ani jaksi za prohřešek nepovažoval,...) problém,..??? Poku jde o to že ja za podpis warkoruna (což mě docvaklo až teď) tak nechť se ozve ten kdo moje wrakoruny chce a nech si je nějak převede,.....
3 - pokud de o podpis na fotce - barevný proužek viz. bod 1
4 - Měl jsem za to, že je lepší mít třeba 3-4 kvalitní portrétní fotky u osobnosti (a to i když je to "nácek" jak někdo píše) než hnusný scan z knížky - mimochodem ten je tu legálně?
5 - Měl jsem za to, že budete mít spíše radost nad fotkama (jakou mívám nad novou fotkou já) ale negativní reakce jsou pro mě docela zarážející,...
6 - Ano chápu že 4 stejné kabinetky jedné osobnosti o něm/ní moc neřeknou, ale třeba modeláři by to mohli využít. A to si pište že i ti tu hledají,....třeba jako já!
7 - Pánové já na fotky MÁM copyright, jen mě jako nenapadlo, že ke každé fotce musím něco takového dávat. původně byla stažena z netu. pak to většinou dělám tak, že dohledávám majitele a dotazuji se jich jestli je možné zveřejnit/vyměnit a podobně. Víte za dobu co mám můj web jw to nějakých x tisíc fotek. Zdroj "můj archiv via internet" jsem bral jako docela přehledně říkající kde se snímky vazly. Já j stáhl z netu do archivu a pak je dal sem. Od doby stažení až po kratičkou dobu co byly na Válce )) je to někdy i 2-4 roky. Proto jsem volil svůj archiv via internet.


Omluva všem/moderátorům německého vlákna - smázněte moje čisté příspěvky, kdy byly původně fotky.


Děkuji s pozdravem,..
nepodepisuji se! ))
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192269 Verze : 0
Podpis ve faktografii je mi srdečně jedno. To mi nevadí, pravidla sekce to nezakazují. Kde se tenhle renonc vzal, netuším.



To, že je něco z dřívější doby v rozporu se současnými pravidly je možné, prostě se to nestačilo ještě upravit. Ale to neznamená, že i nové příspěvky se těmi novými pravidly nemusejí řídit. Musejí a ty staré příspěvky jsou postupně upravovány (času moc není, takže to nejde moc rychle).


Modelář jistě ocení fotku té osoby v různých pozicích (nejlépe asi vedle nějaké mašiny), ale pochybuji, že někoho obohatí třeba tři portrétovky ze studia, jen s rozdílem toho, že podruhé se trochu více směje a je o 5 stupňů více antočen do strany Smile .


Osobně mě nijak neuchvacuje hafo takřka stejných fotek. Zachycují-li něco zajímavého, proč ne, ale vkládání hafa fotek, jež lze během pár vtěřin vygooglit, to mě opravdu blahem nenaplňuje. Navíc taky je dobré myslet na to, že to pak musí čtenáři načítat. Takže ej dobré, je-li v tématu už nějaká fotka či několik fotek, tak další vkládat přes fotogalerie a v tématu uvést jen odkaz do fotogalerie. Kdo chce fotky vidět, přes odkaz si je zobrazí. Kdo nechce, nebude je zbytečně načítat.



Je-li fotka doplněna o ten ochraný znak jako ochrana proti kopírování, tak je asi divné, to sem zkopírovat, ne ? Proti tomu se právě brání.


Samozřejmě, má-li uživatel svolení majitele práv, tak je samozřejmě možno to vložit, ale bylo by taky dobré, to tam uvést. Jak mám já jako moderátor tušit, že má uživatel doma svolení majitele. Bez této informace je to prostě nelegálně zkopírované.



+


Prosím, drž se pravidel při vkládání textů. Jsou pravidla pro zápis Předmětu a pro vzhled první řádky, jde o to, aby tu v tom nebyl po čase bordel abylo to přehledné. Kolonka Popis je vyhrazena v prvním příspěvku moderátorům.


Taky bych uvítal trochu členění pomocí prázdné řádky například mezi odstavci či mezi různými druhy údajů. Aby to pro čtenáře bylo přehledné a nepůsobilo to nahňácaným dojmem.



Tak asi takhle Smile



Při nejasnostech se klidně ptej. I od toho tu moderátoři jsou.
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192280 Verze : 0
to dolin, pokud tě tanky moc nezajímají a zajímáš se o posádky pak je pouštění se na tenký led psát něco do faktů o tancích, je tu pár lidí (sebe v to nepočítám) co o tancích vědí hodně. Mne třeba moc nezajímají "esa" a podobně, proto o nich nepíšu a s vyjímkami se do diskuzí o nich nezapojuji (vyjímkou bývají věci které si z nějakého důvodu nastuduji protože mne zaujmou) Tímhle tě nechci zrazovat od psaní o tancích nebo čemkoli jiném, jen trochu radím k určité opatrnosti. Je zásadní rozdíl být o něčem přesvědčen a být schopen něco doložit. A mimochodem věci by měly mít aspoň základní logiku (třeba časovou souslednost) To je třeba příklad "ekranů" Smile . Myslím že hlavní co se dalo z naší debaty (myslím že byla nás dvou) bylo spíš to že by ses měl dívat kriticky na to co vypráví někdo kdo je od dané události časově vzdálen a nebrat ji jako bernou minci. Klidně s tebou budu nad fotkami někdy diskutovat která byla dřív a jestli je to tentýž tank, vem je s sebou někdy na sraz (třeba Jihlava by možná byla vhodná) a popovídáme si o tom. Ono to je často jinak než to na první pohled vypadá a bacha na jednu věc u sovětských tanků je zásadní problém že halda nesmyslů se traduje ale nikdy nebyly potvrzeny a jde o podobné story jako z Tankogradu (realita byla myslím ta ruská poměrně krátký boj a zničení KV-1, který blokoval cestu) osobně by mne zajímalo spíš od které jednotky stroj pocházel a kdo byli ti kdo boj nepřežili (i to by se asi dalo v Rusku dohledat, po válce se o tom asi psalo v nějakém místní plátku) Určitě by to bylo zajímavější než vzpomínky někoho kdo na místě nebyl a vzpomínal na to po řadě let. Zkus si vzpomenout ty na něco co ti někdo vyprávěl před 15 lety a pouvažuj jak moc je to pravda. Mimochodem když píšeš recenzi zkus vycházet víc z fakt, třeba Zimmerit neobsahuje vůbec cement a nemá s betonem nic společného. Je to běžně známá věc (zkoumali to na konci války britové a cca 100 tun které našli ve fabrice odvezli a zvažovali že ho sami využijí na strojích v pacifiku) zpráva o tom je docela dobře dostupná (já ji třeba mám Smile ) Nechci tě kritizovat, spíš naopak, ale myslím že stojí za to si ověřit čemu věřím.
Jo a copyright má myslím autor, ty můžeš mít práva k nějakému druhu šíření (kdybys měl © neměl bys tam ten proužek).
Mimochodem pokud chceš něco řešit klidně se mi ozvi a myslím že je zbytečné mi vykat Smile (jestli tě štvu klidně se ozvi taky Smile sice to nic neřeší ale ulevíš si Smile
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192305 Verze : 0
No mě neštve nikdo jako osoba. Teda jako spíše to že udělám chybu - ok já se snažím psát o tom co mě zajímá a snažím se o tom dozvědět co možná nejvíce. Kritiku beru - o KV jsme diskutovali a já beru že to mám špatně. Následující článek a diskuse to částečně vysvětlila a řešila,....stejně tak další věci. Mě spíše nakrklo to, že se strhla diskuse o počtu, námětu a autorských právech fotek,.....Sice beru že vkládat fotky se stejným námětem se nemusí někomu líbit, nicméně s tím můžu a dovolím si nesouhlasit. Velikost kolem 20-80kb taky není závratně obrovská,... Beru, že u dvou tří jsem to udělal ale u dalších jsem vložil buď větší, barevný nebo "docela zajímavý" snímek - třeba s Hitlerem při dekoraci. Nejvíce mě nakrkla věta "Proč tam dáváš foto toho nácka pětkrát" Měl jsem za to, že toto je "profi " web a diskuse o tom kdo je či není nácek je jaksi mimo nás,....ano dal jsem tam několik fotek toho nácka protože TO JE VLÁKNO O NÁCCÍCH,....a že se fotky/y vztahují konkrétně k němu. To že jsou stejné/podobné je věc zcela jiná - si myslím!!
U autorských práv k fotkám mě bylo dnes sděleno že stačí uvést "archiv autora". No dovolím si mírně polemizovat. Pokud to stačí tak je celá debata o autorských právech někde jinde.
Kritiku k formě a skladbě článku beru - zasnažím se polepšit!
Peace!
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192339 Verze : 0
Možno sme sa nepochopili - je rozdiel uviesť ako zdroj:
- archiv via internet
- archív autora
- a mať povolenie od autora


v prvom prípade ide o fotku o ktorej neviem nič, možno som ju práve stiahol z netu a nechce sa mi písať odkiaľ (lebo nemám doriešené autorské práva napríklad), to druhé je že mám fotku, ale neviem odkiaľ - to je asi najčastejší prípad, ale pokiaľ mám povolenie autora (viem kdo je autor), tak tam toho autora ako zdroj uvediem....


Fotky na e.bay a pod. sú predávané v papierovej podobe (prípadne negatív, ak je k dispozícii) - to z nich činí raritu. Práve preto sú ich scany väčšinou elektronicky upravované pomocou rôznych nápisov a znakov, ktorými sa majiteľ snaží zamedziť ich šíreniu a zvýšiť hodnotu originálu. Po úspešnom predaji je scan z dražby stiahnutý.....
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192348 Verze : 0
Boha jeho, já přeci nikomu nevytýkám, že se zajímá o Německo a Němce za WWII. Já se o to taky zajímám, taky o tom sem tam něco napíšu. A neformálně prostě mluvím o skopčácích, hákoších a náccích. Nic víc v tom není. Nechápu, proč se rozpytvává to, že o příslušníkovi wehrmachtu řeknu nácek. To přeci není to, co řešíme. Navíc ty připomínky a diskuse jsou beztak většinou po chvíli odmazávány jako nadbytečný balast.


Pravidla se nastavila tak, že počet obrázků měl být přiměřený množství textu a dalších informací. Cílem sekce není vytvářet obrázkové galerie, ale poskytnout informace doplněné ilustrací (samozřejmě u techniky je to trochu jiné). Bohužel výklad toho, co je a co už není přiměřené je různý a neustálil se žádný nepsaný úzus. Proto jsem se rozhodl, že v pravidlech sekce bude uvedeno, kolik obrázků je přípustných vložených do tématu. Další obrázky budou muset být vloženy do fotogalerie a v tématu již potom jen odkaz.



Ad Archiv autora - pravidla o uvádění zdrojů jsou celkem nová. Takže lze s nadsázkou mluvit o zkušebním provozu. Bohužel se ukázalo, že slovní spojení "archiv autora" je velmi pružné a je to jakási cesta, jak ta pravidla obejít. Takže je možné (neříkám, že jisté), že dojde k nějakým omezením ohledně používání tohoto označení zdroje.



Reagoval jsem v případě, kdy v příspěvku už jedna portrétovka byla. Poté k ní byly přidány další portrétovky + jedna u letadla nebo tak něco (pokud u ní nebyl problém s tou čárou, pak je mi její vložení nevadí). Prostě když už je tam jednou portrétovka, tak je podle mě zbytečné tam dávat další (opakuji, proti vložení do fotogalerie a posléze umístění odkazu nic nemám; když už tu ta fotogalerie je, tak proč jí nevyužívat ? Kdo chce jen najít informace, nepotřebuje vidět x fotek, no a když někdo chce vidět ty fotky, tak si je mlže otevřít v té fotogalerie, vždyť je to mnohem více user-friendly a to je přeci cíl).



Samozřejmě se ozývám, ale ne proto, abych někoho buzeroval, ale proto, že cokoliv musím upravovat, opravovat, prostě uvádět do souladu s pravidly nebo aby to bylo uživatelsky příjemné, to mi ubírá čas, který můžu věnovat něčemu jinému, třeba psaní nějakého článku.
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192355 Verze : 0
Tohle sice není o dolinovi ale protože jsme to tady nakousli asi bychom si to měli trochu i probrat. Ono je trošku problém i to omezení (jako člověku co do životopisů přispívá minimálně mi "do toho nic není" ale stejně se ozvu Smile ) Pokud je v příspěvku několik fotek kde je dotyčný sotva vidět má asi vložení další celkem rozumný důvod a je pak myslím správné ty méně kvalitní smazat (to ale může jen moderátor) podobné je to pokud jsou všechny fotky "ateliérové" a ta nová je třeba z nějaké normální činnosti (obvykle ukáže člověka lépe než "fotka na občanku") tohle si ale musí rozřešit moderátor příslušné sekce, z mé strany je to jen námět k zamyšlení, paradoxně by totiž mohlo dojít k tomu (mám tuhle zkušenost ze své sekce) že nějaký doveda v touze se předvést navkládá vygůglené fotky (až do výše limitu) bez ohledu na to zda jde o fotky rozumně veliké, nebo daný objekt pořádně zobrazující (fotka kde stojí 76 lidí a ten náš je ve třetí řadě šestý zleva to asi nebude Smile ) Obdobně se mi ve zbraních objevovaly fotky s popisko "kulomet xy" ve skutečnosti ale na fotce cca 200x250 pixelů bylo cosi co se při podrobném průzkumu ukáže vojákem a za ním čouhá kus něčeho co je snad hlaveň. Podobné věci jsem zlikvidoval (a tím dotyčným i snížil hodnost Smile ) podobně to bylo i s fotkami kde sice zbraň byla leč fotka nekvalitní a malá, jakmile se objevila lepší (obvykle žádný problém) tu mizernou jsem odstranil. Osobně nejsem fandou velkých počtů fotek ani u techniky, 38. fotka na tank PzIV z levé strany mi toho moc nedá, na to je spíš galerie, jinak to lidi co se připojují přes mobil nebo jinak pomalým připojením spíš naštve, protože čekají jak cvoci několik minut a skončí s tím že jim to nic nepřidalo, ale opět není to v mé správě nechci nikomu říkat jak by to mělo být, je to prostě jen můj názor. Příspěvek by měl být pokud možno obsažný, s několika kvalitními fotkami (podobně jako heslo v encyklopedii) bez zbytečností. Je jasné že ne vždy se povede přiblížit ideálu (ať už za něj budeme považovat cokoli) ale měli bychom se o to aspoň snažit. Myslím že dolin je přínosem a docela chápu proč některé věci dělá jinak než je tady předepsáno, faktem je že k těm předpisům jsme došli po nějaké době a myslím že mají dobrý důvod. To že ho dolin nezná je spíš chyba naše, prostě jsme mu je správně nevysvětlili.
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192398 Verze : 0
OK. Obecně:


2 bitaxe: Pokud je další fotka přínosem, tj. je na ní něco zajímavého, já to beru. OK. Ale pokud někdo např. ke dvou ateliérovkám přidá další dvě ateliérovky, pak to nechápu. (Teď odhlížím od otázky práv.)


Máme tu fotogalerie, tak proč ji nevyužívat. Opravdu jsou ještě tací, kteří nemají dvoumegové připojení, jako jsem třeba já, a je-li někde více fotek, tak se to prostě pomalu načítá a je to "user-non friendly". Když se to prožene fotogalerií, tak se to tím vyřeší. Když mám pomalejší připojení, tak uvítám, že se mi načtou jen ty odkazy (tj. pár písmenek) a když chci vidět víc, tak si to otevřu, když něchci, nezdržuji se.


Chápu, že u techniky jde o každý detail a tak, ale u osobností je to přeci jen jinak.



No v podstatě jsme se shodli Smile



BTW: V pravidlech je napsáno, že při nejasnostech se lze kdykoliv obrátit na moderátora či administrátora. Občas tak někdo učiní, vše se vyjasní předem a pak nejsou problémy. Ono když se to řeší zpětně, tak to pak působí jako buzerace, ale s tím už se asi moc nenadělá.


Snad jen to, že jdu předělávat pravidla, doplnit k ním screenshoty a tak, aby to bylo přehlednější a snad i pochopitelnější.
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192410 Verze : 0
Možná bychom se jako moderátoři měli dohodnout na nějakém "vzoru" který by byl jasný a jednoznačný pro všechny části a pro jednotlivé by se v případě potřeby jen minimálně doplnil, asi by to mnohým uživatelům usnadnilo práci (nemuseli by zkoumat jak je to v které sekci napsáno).


I já myslím že se shodujeme Smile šlo mi spíš abychom si ujasnili že pravidlo x fotek a dost, je "pružné" a v případě opravdu přínosné fotky ho lze se souhlasem moderátora "porušit".
Jinak u mne obvykle začne komunikace s lidmi spíš tím že poruší pravidla a já jim pošlu SZ, obvykle se chovají normálně a většinou se dohodneme proč je to vyžadováno (vyjímkou bývají jedinci - podle projevu spíš dětského věku- kteří si nic vysvětlovat nenechají ty obvykle odradím Smile )
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#192437 Verze : 0
Souhlasím (pokud teda můžu nějak vstupovat do diskuse o pravidlech) aby bylo nějak vysvětleno že pro konkrétní osobnost je vhodné vložit jeden portrét, pak další fota pouze pokud je někde při nějaké "zajímavé" akci v celkovém počtu x kusů. Zbytek vložit do galerie.
Ps: Dnes jsem mluvil s majitelem fotek a zašle mi pro Válku.cz snímky bez těch barevných čárek,..
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#193263 Verze : 0
to Dolin proč bys nemohl (vstupovat do diskuze o pravidlech Smile ) nikdo z nás nemá "patent na rozum" a naopak pohled člověka který se na věc dívá jinak může být někdy přínosem a zabránit třeba tomu aby lidi co pravidla tvoří udělali botu, co se týče osobností ani já tam nemám jiný hlas než ty, moderátorem jsem jinde takže máme stejnou "váhu" a reálně ty můžeš mít větší protože tam nejspíš přispíváš víc než třeba já (já přispívám minimálně do osobností, spíš jen tím kdo mne zaujme) takže bys měl mít i větší přehled co by se mělo jak dělat.
URL : https://www.valka.cz/Dolin404-t47686#193322 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více