Tankový prapor Misfits v Ardenách

Diskuse

V knize Ardeny: Poslední útok od Charles Whitinga jsem četl o tanku Bea Wain 2, kterému (asi) velí John Marshall. Nevíte o tomto tanku více??? V jakých byl akcích, kamufláž, minulost posádky a tanku, .... Děkuji
URL : https://www.valka.cz/Tankovy-prapor-Misfits-v-Ardenach-t46587#182136 Verze : 0
Vážený pane kolego,
velmi mne zaujala vaše úvaha o tom, že se dá z jedné knihy popisující válečný příběh, dodatečně vysledovat historie jednoho tanku, jeho osádky a to nemluvím o zjištění typu a zastíracího nátěru vozidla. Musím se přiznat, že jsem pohořel, ale díky internetu jsem zjistil několik zajímavostí o autoru a jeho tvorbě. Své postřehy si zde dovolím předložit:


Misfits
pravděpodobně smyšlený název, nebo hanlivá přezdívka, vojenského útvaru. On-line translator, toto slovo překládá jako: ZTRACENÉ EXISTENCE či ZTRACENCI, lidé kteří nejdou do svého prostředí.


Bea Wain II
krásné jméno pro tank. Bea Wain, vlastním jménem Beatrice Waine, byla v třicátých letech minulého století jazzovou zpěvačkou a největší úspěch slavila s Larry Clintonem a jeho orchestrem. Stručně řečeno, Bea Wain II - to mohl být druhý stejnojmenný tank jejího fanouška.


Kniha "Ardeny - Poslední útok"
v originální vydání se jmenuje: The Last Assault: 1944 - the Battle of the Bulge Reassessed, což v překladu znamená: Poslední útok 1944 - bitva o výběžek - přehodnocení. Tuto knížku, zahraniční recenze označily jako zajímavou práci autora, který po údajném studiu archivních materiálů, vyložil příběh bitvy z jiného pohledu.


Charles Whiting
americký autor píšící také pod pseudonymy: Duncan Harding, John Kerrigan a Leo Kessler, nar. 1926 v New Yorku, sepsal přes tři sta knih. Dle mého názoru, plzeňské nakladatelství Mustang vybíralo mezi autory dosti nešťastně. A protože jsem předpojatý, nehodlám považovat tuto knížku za literaturu faktu. Nanejvýš za válečný román, či konspirační sci-fi.


Poznámka na závěr
Chcete-li hodnověrnější povídání o lidech a tancích v ardenské bitvě, tak si zadejte do internetového vyhledávače pojem: Battle of the Bulge a určitě zde naleznete dostatek materiálu pro své hobby.


Vyobrazení převzata z níže uvedených zdrojů.


Zdroje
www.amazon.com
www.army.mil
www.artistdirect.com
www.ddg.com
www.fantasticfiction.co.uk
http://www.nkp.cz/
www.translation-guide.com


Charles Whiting: Ardeny Poslední útok (The Last Assault: 1944 - the Battle of the Bulge Reassessed), Mustang 1995, ISBN 80-7191-050-3
Tankový prapor Misfits v Ardenách - Charles Whiting v roce 2004.

Charles Whiting v roce 2004.
Tankový prapor Misfits v Ardenách - Bea Wain v třicátých letech.

Bea Wain v třicátých letech.
URL : https://www.valka.cz/Tankovy-prapor-Misfits-v-Ardenach-t46587#182196 Verze : 0
To je zajímavé. Opravdu děkuji.
URL : https://www.valka.cz/Tankovy-prapor-Misfits-v-Ardenach-t46587#182208 Verze : 0
A vykat mi nemusíte, nejsem na to zvyklý
URL : https://www.valka.cz/Tankovy-prapor-Misfits-v-Ardenach-t46587#182414 Verze : 0
Skutecne Ch.Witting pise vsechno mozne, jen ne literaturu faktu, vydava to ted JOTA, a s takovymi knihami je skoda i podlozit nohu u stolu Sad naprosty odpad.
URL : https://www.valka.cz/Tankovy-prapor-Misfits-v-Ardenach-t46587#182418 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více