8,8 cm FlaK 41 (Sf.) Panther I Bauteile

Projekt protilietadlového tanku firmy Rheinmetall-Borsig z roku 1943. Využíval podvozok stredného tanku PzKpfw.V "Panther". Lafetovaný mal byť 8,8cm Flak 41. Práce na veži a lafetácii tohoto rozmerného dela však sprevádzali problémy s nedostatkom miesta. V štandardnom ložiskovom venci Panthera ju nebolo možné lafetovať a preto sa mala korba tanku prebudovať. Pohon veže mal zabezpečovať dvojtaktný motor DKW ZW 500 (5k). Výška zhora otvorenej pancierovej veže mala byť 1900mm.
Koncom 1/1944 bol o problémoch spojených s týmto projektom informovaný Albert Speer a následne bol projekt zrušený. Prednosť bola daná projektom protilietadlových tankov menších kalibrov, ktoré nesprevádzali také technické problémy a ich sériová výroba bola možná v skorom termíne. Vznikla len drevená maketa.
8,8 cm FlaK 41 (Sf.) Panther I Bauteile -


URL : https://www.valka.cz/8-8-cm-FlaK-41-Sf-Panther-I-Bauteile-t38876#147011 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více