SVK - STRIBOG SR9 A1 U

STRIBOG SR9 A1 U
     
Název:
Name:
STRIBOG SR9 A1 U STRIBOG SR9 A1 U
Originální název:
Original Name:
STRIBOG
Kategorie:
Category:
samopal sub-machinegun
Výrobce:
Producer:
Grand Power s.r.o.
Technické údaje:
Technical Data:
 
Hmotnost nenabité zbraně:
Weight Unloaded:
2.8 kg 6.17 lb
Ráže:
Calibre:
9 mm
Náboj:
Cartridge:
9 mm Luger
Délka:
Length:
484,5 mm 1ft 7,07in
Délka hlavně:
Barrel Length:
254 mm 10in
Kapacita zásobníku:
Magazine Capacity:
10/20/32
Výkony:
Performance:
 
Rychlost střelby:
Rate of Fire:
- ran/min - rpm
Úsťová rychlost:
Muzzle Velocity:
- m/s - ft/s
Uživatelské státy:
User States:
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
http://grandpower.eu/

URL : https://www.valka.cz/SVK-STRIBOG-SR9-A1-U-t188142#546699 Verze : 3
Karabína STRIBOG SR9 A1 U.


Samonabíjacia karabína STRIBOG SR9 A1 U funguje na princípe dvojhmotového záveru a jej telo je skonštruované presným trieskovým obrábaním z duralu. Sklopná pažba, ktorou je tento model vybavený, je z osvedčeného materiálu FRN.


Rukoväť zbrane je typu AR a je teda zameniteľná s kompatibilnými výrobkami tretích strán, rovnako ako niektoré časti spúšťového mechanizmu. K dispozícii bude i adaptér na pažby typu AR. Hlaveň je vybavená úsťovou brzdou GRAND POWER, ktorá si získala v prevedení 7,62x39 veľkú obľubu.


Verzia U je konštruovaná na použitie lacných, dostupných a pritom spoľahlivých zásobníkov typu UZI, pričom je možná neskoršia úprava zbrane na zásobníky našej produkcie, špeciálne konštruované pre STRIBOG. Pomocou adaptéru je i u takto upravenej zbrane možné spätné použitie zásobníkov typu UZI.


Karabínu STRIBOG je možné rozobrať na čistenie bez akýchkoľvek nástrojov, má obojstranné hlavné ovládacie prvky, naťahovacia páka záveru je stranovo vymeniteľná.



Na uchytenie príslušenstva slúži dvojica líšt typu Picatinny a dvojica líšt systému KeyMod.


www.grandpower.eu
URL : https://www.valka.cz/SVK-STRIBOG-SR9-A1-U-t188142#546700 Verze : 0

Diskuse

Vážení,
pochybuji, že zápis pojmu "STRIBOG" je v souladu se slovenskými jazykovými pravidly. Zcela jistě se nejedná o slovní zkratku. No a jedna pikantnost na závěr. Slovo "Stribog" je pojmenováním východoslovanského boha větrů.
URL : https://www.valka.cz/SVK-STRIBOG-SR9-A1-U-t188142#546705 Verze : 0
Názov určite nie je vytvorený zo skratky, skôr vychádza zo slovanskej mytológie (po rôznych anglofónnych názvoch je to docela príjemná zmena) - o čom svedčí aj stránka výrobcu, kde sa priamo uvádza - STRIBOG - BÚRKA PRICHÁDZA! Na nete som sa stretol prevažne so zápisom formou Stribog, ALE na stránkach výrobcu je uvedený (asi z marketingových dôvodov) názov písaný tak, ako to uviedol autor témy - napr.

Citace :

....Karabína STRIBOG SR9 A1 U je konečne v predaji!...

URL : https://www.valka.cz/SVK-STRIBOG-SR9-A1-U-t188142#546709 Verze : 5
Nechal bych to tak jak to uvadi firma, nevsiml jsem si, ze by se kdy v nazvu tematu resila jazykova pravidla a opravovali bysme i to, co je proste tak ... Very Happy
URL : https://www.valka.cz/SVK-STRIBOG-SR9-A1-U-t188142#546726 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více