So weit die Füße tragen (Bílé peklo)

Diskuse

Výborný film o úteku nemeckého vojaka zo sovietského gulagu na sibíri. Ten film treba vidieť a nie k tomu hovoriť. Super.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#67328 Verze : 0
doplním že originální název zní
So weit die Füße tragen


http://www.imdb.com/title/tt0277327/


film byl natočen podle autobiografického románu Josefa Martina Bauera, u nás vydalo roku 1993 Naše vojsko jako "Kam až mě nohy donesou"
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#67832 Verze : 0
Skutočne dobrá story.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#68406 Verze : 0
Jednak moc nechápu proč překlad názvu je poněkud jiný než původní název, no a musím přiznat že mne film spíš zklamal, kniha byla podstatně lepší a zvlášť scénka na mostě na konci filmu je dost Holywoodská. Celkově to dost pozměnili a představa komisaře pronásledujícího vězně přes hory a doly mi připadá málo pravděpodobná.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#68534 Verze : 0

Citace - bitaxe :

Jednak moc nechápu proč překlad názvu je poněkud jiný než původní název, no a musím přiznat že mne film spíš zklamal, kniha byla podstatně lepší a zvlášť scénka na mostě na konci filmu je dost Holywoodská. Celkově to dost pozměnili a představa komisaře pronásledujícího vězně přes hory a doly mi připadá málo pravděpodobná.



nad překlady jmen filmů už jsem se dávno přestal pozastavovat, český název odpovídající originálu je spíš výjimkou. Proto jsem tu už na jiném místě navrhoval zařazovat filmy vždy nejdřív pod originálním názvem a pak teprve pod českým/slovenským
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#68535 Verze : 0
to Zany já bych s tím i souhlasil, háček je že asi většina lidí ten originální název nezná. Bohužel.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#68537 Verze : 0

Citace - bitaxe :

to Zany já bych s tím i souhlasil, háček je že asi většina lidí ten originální název nezná. Bohužel.



to není takový problém dohledat, třeba na www.csfd.cz...já bych to klidně i dopsal, nebo můžu udělat seznam a moderátoři to přetlučou...
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#68538 Verze : 0
Také s vámi souhlasím. Některé "překlady" titulů jsou smutné, já jsem tu už pár filmů nacpal, klidně to přepíšu (originál - český překlad), to by ale museli všichni, pak by v tom byl stejný guláš.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#68540 Verze : 0

Citace - Drummond :

Také s vámi souhlasím. Některé "překlady" titulů jsou smutné, já jsem tu už pár filmů nacpal, klidně to přepíšu (originál - český překlad), to by ale museli všichni, pak by v tom byl stejný guláš.



někdo s tím začít musí...když to udělá jeden, udělají to i další a za ten zbytek to doženou moderátoři... ještě bych do titulku uvedl rok (kvůli více filmům se stejným jménem) a zemi... do textu pak odkaz na IMDB
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#68541 Verze : 0
OK. Beru to jako požehnání, doufám jen, že nás Haspeklo (jako místní moderátor) za naši soukromou aktivitu neukamenuje. Wink
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#68543 Verze : 0
no já bych se vrátil k filmu Bílé Peklo... viděl jsem to dvakrát, líbílo se mi to, zklamalo mě to jen tím že všichni psali a říkali "válečný film" tak jsem čekal něco ve stylu vojína Ryana nebo Band of Brothers. Ale to mě rychle přešlo protože mě to docela chytlo, vžíval jsem se do toho a představoval si co musí člověk všechno vytrpět a jak dlouho, než se dostane domů z Ruska
ten konec to byl fakt Hollywood, ale co, celkovej dojem to nijak nekazí
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#69436 Verze : 0
to Dexter zkus si přečíst knihu, film je dost slabý odvar. Realita byla mnohem tvrdší, drsný je třeba příběh spoluvězně který utekl z rybářské lodi do USA a byl vrácen zpět.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#69498 Verze : 0
pokud se k ní dostanu tak si ji klidně přečtu
ale zatím jsem ji nečetl, takže mám dojmy jen z filmu a ten se mi líbil Smile
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#69505 Verze : 0
Hlavně nezapomeň že knížka (vlastně i film) se jmenují Kam až mne nohy donesou Smile
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#69532 Verze : 0
jo, tak to je dobrý vědět Smile
já bych asi fakt hledal Bílé Peklo
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#69539 Verze : 0
Jak moc je film podle skutečné události a jak se liší od knihy? Film jsem viděl a splnil moje očekávání. Zajímavé jsou některé charaktery, třeba uprchlíci ze zlatých dolů chorobně opatrující své zlato nebo ten žid na konci. Díky tomu, že knihu jsem nečetl a ani o tom nic nevím, jsem až skoro do konce netušil jestli se opravdu hlavní hrdina vrátí domů. Pěkný film, doporučuju.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#105217 Verze : 0
Film se knížky drží v tom že hlavní postava je německý důstojník a utíká z dolu na Sibiři, dále pak v několika věcech jako setkání s jednotlivci, ale třeba postava komisaře který za ním jde v knize prostě není. Je to celé dost jiné, knížka je opravdu drsně realistická a psaná z pohledu uprchlíka, ten samozřejmě neví co se děje mimo jeho blízké okolí, nebo co mu někdo o jeho okolí řekne. Film je prostě jiný příběh, mně osobně se knížka víc líbila, ale to může být tím že jsem ji četl dřív a že mi připadá blbost že se komisař vždy vynoří tam kde je uprchlík (nějak mi nepřipadá pravděpodobné že se vždy sejdou Smile ) Ostatně kniha končí taky dost dramaticky, když se mu povede dostat z území SSSR je pro něj šok když narazí na sovětský konzulát a pak ho nepozná vlastní příbuzný. Vzhledem k tomu že kniha je podle reality dá se říct že film moc reálný není. Knížka je dost útlá ale děje je v ní na několik filmů. Třeba už zmíněný útěk jeho kamaráda z rybářské lodi u Aljašky a jeho návrat.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#105343 Verze : 0
koukám že jsem fakt slepej a nevšiml jsem si toho, omlouvám se.


Film se mě líbil, hlavně ten začátek ten transport to bylo drsný. O knize jsem neměl ani tušení proto si jí hned musím sehnat a přečíst.


Ten konec byl sice divnej , ale i tak film rád shlédnu znovu za nějáký čas.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#161895 Verze : 0
Tohle teda je film. Ani ne tak ten film, jak ten příběh. To bylo natočený podle skutečné události a ten příběh to bylo něco tak neuvěřitelnýho. Tolik let, tolik utrpení a nakonec to zvládl. A nejlepší bylo, jak ho ten sovětský kapitán na tom mostě nakonec pustil. Ale film jinak pěkný.
URL : https://www.valka.cz/So-weit-die-Fuesse-tragen-Bile-peklo-t18329#184162 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více