"Do rodinného alba" - KV-1E

Diskuse

KV-1E - model Tamiya 1/35, kovové doplňky Eduard, blatníky vlastní výroby, barvy syntetické Agama, patina olejovými barvami, drybrush a prachové pigmenty.
Figurky - ICM a Academy, barvy syntetické Humbrol a olejové
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#65219 Verze : 0
Jsem si vědom, že moje fotky stojí za houby. Na stránkách KPM Mladá Boleslav jsem naštěstí našel několik fotek modelu, pořízených na soutěži v Liberci. Mladoboleslavským kolegům také tímto děkuji za souhlas s použitím jejich fotek.
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#121837 Verze : 0
pěkný model,z čeho je ten povrch že je ten stroj tak pěkně zabořený.
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#121849 Verze : 0

Citace - Jiri Karkulik :

pěkný model,z čeho je ten povrch že je ten stroj tak pěkně zabořený.

Několik hodin namočené noviny jsem hodil do mixéru a vzniklou kaši smíchal s Herkulesem a hnědou temperou. To jsem nanesl na podložku a pak si zavzpomínal na dobu, kdy mi bylo pět let - vzal jsem na sucho sestavený nenabarvený podvozek a udělal vrrn, čímž jsem vytvořil stopy a zároveň nahrnul trochu té směsi před svlečené pojezďáky (tank po svlečení pásu ještě kousek jel).
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#121857 Verze : 0
tak to je moc pěkný
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#121873 Verze : 0
tango dík za odpověď.tohle by mě asi nenapadlo udělat ,ale hlavně by mi neprošel ten mixér s novinama. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Wink
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#121942 Verze : 0
Myslím že to co Tango použil je i v prodeji (říkají tomu myslím papírmaš a píší to francouzsky Smile ) jinak ono to myslím nemusíš rozmixovat, jen to rozmělnit na co nejdrobnější kousky, Tangův trik s mixerem je ovšem perfektní.
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#121946 Verze : 0
a kde tu hmotu koupit v brne se mi nedaří
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#122077 Verze : 0
Pokud vím tak by ji měli mít v uměleckých potřebách (aspoň to píšou v modeláři Smile )
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#122084 Verze : 0
...ale ono není třeba nic shánět. Stačí jedno vydání nějakejch novin, pěknej film v televizi a trhat a trhat a trhat a trhat...no a až je natrhaný celý kbelík (já v něm mívám rovnou vodu) asi 1 litr v 5ti litrovým kbelíku, směs novin a vody nechám ještě aspoň 2 hodiny stát. hustota se dá regulovat celkem dobře, buď to vyždímu, a nebo přidám vodu. Pak stačí deci Herkula a Papiermaché je na světě.


a nestojí to ani 20 Kč.
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#122090 Verze : 0
to káca to už jsem psal o pár příspěvků výš, Tangův postup s mixerem je sice snažší ale jde o to jakkoli rozmělnit neklížený (tedy třeba novinový) papír a promíchat ho s vodou a lepidlem na co nejhustší kaši (toho jde dosáhnout tebou zmíněným vyždímáním nebo jen položením na kus plátna a odkapáním) Prostě možností je spousta, lze to samozřejmě i koupit a neprovádět ty atrakce s rozmělněním.
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#122094 Verze : 0
Já když sem to poprvý mixoval tak sem měl strach že to nepode umejt. Ale omyl ty noviny z toho krásně vyklouznou, opláchneš to vodou a seš redy. A je to během chvilky a většinou i jemnější, takže podložku jedině z novin z mixéru 8.) Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#123353 Verze : 0
No ono jde spíš o protesty členů rodiny Smile a ty bývají dost často bez ohledu na realitu prosazovány, to že jde papír snadno umýt je jasné (není v něm žádné pojivo) ovšem když to děláš je to docela ohavnost a ženská část domácnosti se tomu brání Smile. Já s tím naštěstí problém nemám (nestavím diorámy).
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#123359 Verze : 0
Já s tim problemy taky nemam, ale ne proto že bych je netavěl ale proto že to mamce ani ségře nevadí. Wink
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#123375 Verze : 0
Tak to pozor, když byla žena na návštěvě tak jsme se synem chtěli vyrobit ruční papír. Já použil noviny a nový tyčový mixér braun a když jsem to celý hezky rozmixoval tak jsem viděl velkej problém. Na všech částech mixéru - ať už kovových nebo plastových částech byl takový mastný, šedivý film z té barvy, který nešel za boha umejt. Dřív se dávalo do tiskařské barvy olovo a já bych to tak viděl i v tomhle případě. Když to po návratu viděla žena, měl jsem co dělat, abych si zachoval zdravou kůži. Ještě že mě nebije před dětma.
URL : https://www.valka.cz/Do-rodinneho-alba-KV-1E-t17768#207381 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více