Born on the Fourth of July (Narozen 4. července)

Diskuse

Film z obdobia Vietnamskej vojny, do ktorej sa ako mariňák prihlási aj Tom Cruise. Pri bojoch sa stretáva s vraždením civilistov a sám neštastne zastrelí svojho priateľa. Nerskôr je sám zranený a pripútaný k vozíčku. Doma sa stretáva s nepochopením a uvedomuje si, skutočnosti o vojne vo Vitename. Zo zarytého vlastenca sa stáva nepoddajný bojovnýk proti vojne. Film sa zaoberá psychykou vojaka a podľa mňa je toi celkom solídne spravený film.
URL : https://www.valka.cz/Born-on-the-Fourth-of-July-Narozen-4-cervence-t15065#56588 Verze : 0
Rozhodne pekný film.
URL : https://www.valka.cz/Born-on-the-Fourth-of-July-Narozen-4-cervence-t15065#58618 Verze : 0
Oliver Stone mě nemůže nikdy zklamat, protože to neumí. Co natočí, to je prostě kvalita a hotovo. Musím uznat, že Tom Cruise zvádl svou roli mistrně, kdy se z mladého zajíce stane ostřílený veterán (následně invalida), z vojáka bojovník proti válce. Film je výsměchem pro zfanatizované militaristy, kteří se hrnou bezhlavě si někam "zastřílet" a touží po uniformách a zbraních.
URL : https://www.valka.cz/Born-on-the-Fourth-of-July-Narozen-4-cervence-t15065#73276 Verze : 0
Klasický protiválečný film, moc mne ale nezaujal.
URL : https://www.valka.cz/Born-on-the-Fourth-of-July-Narozen-4-cervence-t15065#83680 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více