CAN - AN/AAR-60 MILDS

AN/AAR-60 MILDS (Missile Launch Detection System)




Popis systému:
AN-AAR-60 MILDS je systém varování před řízenými střelami k ochraně helikoptér a letadel proti jejich útokům. Vyrábí jej kanadská zbrojní firma Cassidian.


MILDS® je pokročilý, pasivní optoelektronický senzor, který zjišťuje a sleduje ultrafialové zdroje blížících se řízených střel včetně nejvíce používaných PPLRK se raketami s tepelnou samonaváděcí hlavicí.


Systém AN/AAR-60 MILDS zabezpečuje ochranu především před přenosnými protiletadlovými raketovými komplexy (např. Stinger nebo Igla). Po zjištění nebezpečí MILDS spustí samostatný systém, který využívá laserové paprsky s cílem upoutat tepelný přijímač samonaváděcí hlavice rakety. Takto se samonaváděcí hlavice zaměří na tepelnou skvrnu vně cíle (ne na motor nebo na trup letadla).



Běžně systém protiraketové ochrany obsahuje tyto komponenty:
1) 4 až 6 ultrafialových čidel (každé o váze 3 – 4 kg), které jsou umístěny na různých místech letounu tak, aby byly schopny vyhledat přibližující se rakety.
2) Výše uvedené snímače jsou připojeny k počítači (váha 3 – 5 kg), jehož programové vybavení zabezpečí rozpoznání, je-li chráněný objekt sledován raketou a kam míří. Výstup počítače je dále připojen k „protilaserům“
3) Kontejner (váha 14 – 17 kg, závisí na konkrétním typu) s „protilaserem“, což je silný laserový zdroj schopný upoutat samonaváděcí hlavici útočící rakety (ta je zacílena na teplo leteckých motorů).



Základní vlastnosti:
- plné pokrytí prostoru
- rychlá detekce
- velmi nízký počet falešným poplachů
- maximální čas varování
- víc než 4000 instalovaných senzorů



Zdroj informace:
Cassidian home page
Strategy page


Aktualita k tomuto tématu z 8.ledna 2013:
Lasery proti laserům
URL : https://www.valka.cz/CAN-AN-AAR-60-MILDS-t145086#467095 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více