14.01.2013 - Byla provedena úspěšná zkouška rakety IRIS-T SL

Air defence missile IRIS-T SL tested successfully
Diehl Defence Press&Media, 10.01.2013


Začátkem prosince 2012 byly v přítomnosti oficiálních německých představitelů firmy Diehl Defence provedenz úspěšné zkoušky prototypu protiletadlové řízené rakety IRIS-T SL.


Nová raketa, vyvíjená pro perspektivní systémy PVO ozbrojených sil Německa, byla poprvé testována v uzavřeném okruhu "cíl - radiolokátor - řízení palby - palubní počítač - kanál automatického předávání dat".


Nový aerodznamický kryt přední části, který dostala raketa ke snížení odporu vzduchu, se od raketz oddělil ve vypočítaném úseku. Radiolokační souřadnice cíle byly nepřetržitě předávány kanálem automatického přenosu dat, samonaváděcí hlavice zachytila cíl a raketa jej zničila.


Takto byly všechny testované parametry a úkoly úspěšně splněny.


Nová raketa IRIS-T SL klasifikace země - vzduch vyvíjí Diehl Defence na zakáyku BAAINBw (Federal Office of Bundeswehr Equipment, Information Technology and In-Service Support) na základě letecké rakety IRIS-T, která je ve výzbroji vojenského letectva Německa, dalších evropských států i některých dalších zemí při zkvalitňování zbraňových systémů současných stíhacích letounů.



Zdroj informace:
Diehl Defence
URL : https://www.valka.cz/14-01-2013-Byla-provedena-uspesna-zkouska-rakety-IRIS-T-SL-t145003#466844 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více