29.04.2011 - Britská královská svatba

29. dubna 2011 v 11:20 naseho casu byli princ William a Kate Middleton prohlášeni arcibiskupem z Canterbury za manžele. Předcházel tomu krásný a jistě vyčerpávající ceremioniál ve Westminsterském opatství. Zde několik krátkých přepisů :


Citace :

I, Catherine Elizabeth, take thee, William Arthur Philip Louis, to my wedded husband, to have and to hold from this day forward, for better, for worse: for richer, for poorer; in sickness and in health; to love and to cherish, till death us do part, according to God's holy law; and thereto I give thee my troth.



Citace :

Bless, O Lord, this ring, and grant that he who gives it and she who shall wear it may remain faithful to each other, and abide in thy peace and favour, and live together in love until their lives' end. Through Jesus Christ our Lord. Amen.



následovat bude pochopitelně oslava


pokud stejně jako já nedokážete vydržet sledovat zcela amatérské vysílání české televize, doporučuji sledovat BBC online


http://www.bbc.co.uk/news/uk-13132410


mimochodem stejně jako celá událost i vysílání BBC je zcela profesionálně a ukázkově připraveno, servery bez problémů zvládájí, klobouk dolu před celou organizací této události !


God save the Queen !
URL : https://www.valka.cz/29-04-2011-Britska-kralovska-svatba-t114693#399152 Verze : 0
Podíl britských ozbrojených sil na ceremonii popsán zde:
forum.valka.cz

God save the Queen
URL : https://www.valka.cz/29-04-2011-Britska-kralovska-svatba-t114693#399155 Verze : 0

Diskuse

jsem naprosto uchvacen prubehem celeho ceremonialu i organizace, treba ted, jak postupuji lidi ulici smerem k Buckingham Palace a kolem toho sousosi pred palac, aby byli pritomni vystupu na balkone palace, to je organizace, pred kterou nezbyva nez smeknout. Navic lidi jsou naprost ukazkovi, ackoliv tam kazdy chce byt a videt to, nikde zadne problemy ... rada policistu, za nimi sporadane postupuji desetisice lidi. Smekam, opravdu smekam !
URL : https://www.valka.cz/29-04-2011-Britska-kralovska-svatba-t114693#399157 Verze : 0
nad novomanzelskou dvojici, ktera prave vystoupila na balkone Buckinhamskeho palace preletela letadla Battle of Britain Memorial Flight, Lancaster, Hurricane a Spitfire, a nasledne dvojice stroju Eurofighter EF-2000 Typhoon a Tornado.


a na urcite dlouhou dobu nejslavnejsi polibek soucasnosti ...
URL : https://www.valka.cz/29-04-2011-Britska-kralovska-svatba-t114693#399161 Verze : 0
volna citace toho, co prave padlo na BBC :


"Dnes probehly dve svatby. Jedna mezi Kate a Williamem, a druha mezi monarchii a nami vsemi"


velmi trefne
URL : https://www.valka.cz/29-04-2011-Britska-kralovska-svatba-t114693#399162 Verze : 0
Velmi pekný obrad, skvelá, precízna organizácia.


God save the Queen


PS. našťastie tele nevenovala vela pozoznosti špeciálnym hosťom typu D. Beckham, E. John atď. Very Happy
URL : https://www.valka.cz/29-04-2011-Britska-kralovska-svatba-t114693#399164 Verze : 0
me se teda vysilani CT24 vubec nelibilo, jak se tam prekrikovali moderatori navzajem, zejmena komentare pani moderatorky mi prisly krajne nevhodne (resit, jestli je svatba vydelecnou zalezitosti je skutecne mozne jen u nas ...) a uz jenom to, ze v tom textovem poli pod obrazem celou dobu omilali zpravy typu "Otakar T. urcite zabil Annu", "Ostatky Jana Pavla II vyzvednuty z rakve" a podobne, to je opravdu na hranici meho chapani - a tak jsem to uz asi hodinu pred zahajenim ceremonie prepnul na BBC, kde jsem si to vklidu odsledoval bez jakychkoliv komentaru, az po skonceni obradu, kdy novomanzele vyrazili smer Buckinghamsky palac se tam zacali objevovat komentatori a vstupy primo z mist kolem palace, coz tomu dalo dalsi uzasny rozmer. Skutecne se sklanim pred tim, jak funguje BBC a jake profesionaly ve svych radach zamestnava, kdykoliv se dostanu do kontaktu s touto televizi, zustava mi "celist viset"

navic se mi libilo, jak si Britove i vsichni dalsi pritomni celou udalost uzivaji, jak jsou lide schopni cekat hodiny a dny, jen aby videli novomanzele v kocaru, ci jake saty bude mit nastavajici na sobe. Cela ta mentalita je uplne jina, a lide se tam dokazi opravdu radovat a uzivat si to. Cely den neni jen oslavou prince Williama a jeho zeny Kate, ale celeho naroda a vsech pritomnych, a je opravdu radost na to koukat.
URL : https://www.valka.cz/29-04-2011-Britska-kralovska-svatba-t114693#399174 Verze : 0
Ano, Briti si to uživali, sledoval som svadbu na BBC s asi 20 britmi (škótsko, anglicko) a keď ich v kostole oddali tak sa radovali a otvorili šampanské na zdrvie novomanželov.
URL : https://www.valka.cz/29-04-2011-Britska-kralovska-svatba-t114693#399196 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více