Čestný odznak Finského gardového pluku

Čestný odznak Finského gardového pluku


Vlastní oznak byl založen při příležitosti 100 výročí založení pluku dne 12. prosince roku 1906.


Kříž má tvar a podobu klasického (opočenského) kříže. Vlastní kříž má na svých ramenech rozložený nápis: Za víru, cara a vlast.


Na středu kříže je položen dvouhlavý carský orel patinovaný do barvy starého stříbra převýšený carskou korunou. Orel drží v pařátech šípy. Jde o typ orla, kterého známe z pečetí prvního carského praporu milice (opolčenců).


Odznak pro důstojníky je vyroben ze zlaceného stříbra a je značen i puncován - viz obrázek. Odznak pro příslušníky pluku z řad mužstva a poddůstojníků je zhotoven z obecného kovu a upraven zlacením a stříbřením.


Velikost odznaku je 42 x 42 mm.


Edit JRT
URL : https://www.valka.cz/Cestny-odznak-Finskeho-gardoveho-pluku-t109011#375560 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více