Ballomarios (též Ballomar)

Ballomarios (též Ballomar)


O tomto Markomanském králi víme, že vládl minimálně v době tzv. Markomanských válek. Stanul v čele poselstva jedenácti podunajských kmenů, které v počáteční fázi válek vyjednávalo o mír s hornopanonským legátem M.Ialliem Bassem. Mír sice sjednán byl, ovšem neměl dlouhého trvání, když v roce 166 A.D. vtrhly kmeny Germánů a Sarmatů přes Dunaj na území Římské říše. Údaj o tomto vedení poselstva nám dosvědčuje významné postavení Ballomaria (Ballomara) mezi hlavními představiteli ostatních germánských kmenů (Kvádů, Hermundurů, Naristů).


DROBERJAR, Eduard. Encyklopedie Římské a Germánské Archeologie : V Čechách a na Moravě. Praha : Libri, 2002. 456 s. ISBN 80-7277-106-X
URL : https://www.valka.cz/Ballomarios-tez-Ballomar-t46757#183158 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více