Přehled článků autora

ZP

ZP

Počet článků: 2 Počet shlédnutí: 3.886
Úplný profil autora: ZP

Pamětní medaile československé armády v zahraničí

Medaile byla udělována příslušníkům československé armády v zahraničí. Mohla být udělována příslušníkům spojeneckých armád, kteří se účastnili osvobozovacích bojů na území Československé republiky a dále těm, kteří byli přiděleni k výkonu služby v československé armádě v zahraničí a v československých leteckých jednotkách v zahraničí a tuto službu konali po dobu nejméně dvou měsíců.

🕔︎ 15.01.2021 👁︎ 2.468

Řád bílého lva

Řád Bílého lva je nejvyšší státní vyznamenání České republiky. Původně byl udělován osobám, které se zvlášť vynikajícím způsobem zasloužily o Československo, a to od roku 1922. V letech 1922–1990 se tento řád oficiálně nazýval Československý řád Bílého lva. V současné podobě, jejímž výtvarným autorem je Michal Vitanovský, je udělován v České republice od roku 1994.

🕔︎ 28.09.2021 👁︎ 1.453

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více