Cvičení DEFENDER-Europe 20

Obecně


Úkolem cvičení DEFENDER-Europe 20 je prověření schopnosti zmobilizovat v USA bojové jednotky na operační úrovni, provést jejich strategický přesun i s vybavením přes Atlantik do Evropy a ve spolupráci se spojenci v NATO a s využitím předsunutých skladů je zde přepravit na frontu a zasadit do boje. Souběžně s tímto cvičením proběhne sedm dalších cvičení (Astral Knight, Allied Spirit XI, Dynamic Front, Joint Warfighting Assessment, Saber Strike, Swift Response, Trojan Footprint). Půjde o největší nasazení amerických sil na cvičení v Evropě za posledních více jak 25 let.

V poslední době bylo v rámci NATO mnoho energie vynaloženo na zvýšení taktické připravenosti jednotek a jejich příslušníků. Toto cvičení se nyní zaměří na operační a strategickou připravenost provést včasnou projekci sil amerických ozbrojených sil do Evropy, zajistit jejich zásobování a po splnění úkolu provést jejich stažení zpět.

V menší míře tuto schopnost v praxi prověřil program Atlantic Resolve, v jehož rámci rotují brigádní uskupení v nasazení na východním křídle NATO. Nyní bude tato schopnost ověřena na vyšší úrovni, neboť přes moře popluje ekvivalent tzv. těžké divize.
 


Cvičení se za USA zúčastní 20 tisíc příslušníků z posádek v USA, 7 tisíc příslušníků Národní gardy z 12 států (Arizona, Connecticut, Idaho, Kentucky, Maryland, Michigan, Mississippi, New York, Pennsylvania, South Carolina, Tennessee, Virginia), 9 tisíc příslušníků již dislokovaných v Evropě a též 750 záložáků. Jednotky se nalodí v Charlestonu v Jižní Karolíně, v Savannah v Georgii a v texaských přístavech Beaumont a Port Arthur. Vylodění proběhne v přístavech šesti evropských států (především belgické Antverpy, nizozemský Vlissingen, německé Brémy a estonské Paldiski).
 


Ze čtyř předsunutých skladů v Belgii, Nizozemsku a Německu bude použito 13 tisíc kusů techniky. Jednotky po 12 konvojových trasách urazí po vlastní ose i na železničních vagonech 4 000 kilometrů na území 10 evropských států. Po cestě budou zřizována dočasná shromaždiště pro americké a spojenecké jednotky a budou probíhat různá pravidelná cvičení. Evropské státy NATO vyšlou na cvičení 8 tisíc příslušníků. Celkem se na cvičení bude podílet několik desítek tisíc příslušníků ozbrojených sil a civilistů z několika států NATO. Zajímavostí bude nasazení 14 tanků M1 Abrams s ochranným systémem Trophy.
 

 
 
 


 
URL : https://www.valka.cz/Cviceni-DEFENDER-Europe-20-t229069#636468 Verze : 14

Jednotky



- Army Joint Modernization Command
- U.S. Army Europe (Joint Force Land Component Command headquarters)
--- Spojenecký sbor rychlé reakce
--- Multi-National Corps Northeast

Vzdušné síly Spojených států v Evropě
U.S. Special Operations Command Europe
German-led Enhanced Forward Presence Battlegroup


1. jezdecká divize
1. obrněná divize
1. pěší divize
3. pěší divize
82. výsadková divize

116. jezdecký brigádní bojový tým

12. mechanizovaná divize
6. výsadková brigáda
173rd Brigade Combat Team (Airborne)





V Polsku proběhne cvičné překročení vodního toku.
- 2. brigádní bojový tým 3. pěší divize
- 2. brigádní bojový tým 1. obrněné divize
- 12. mechanizovaná divize
- Mississippi National Guard’s 168th Engineer Brigade
+ 1st Cavalry Division
URL : https://www.valka.cz/Cviceni-DEFENDER-Europe-20-t229069#636476 Verze : 8
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více