Přehled (2 článků)

Sběrná sekce : Commandos

Popského soukromá armáda

Britská armáda neměla nikdy příliš velké pochopení pro nekonvenční osobnosti. Po vypuknutí bojů v severní Africe si však její velení rychle uvědomilo hodnotu výstředních jednotlivců, kteří znali Západní poušť a dokázali přežít v jejích nehostinných pustinách. Proto umožnilo a podporovalo formování takových legendárních nekonvenčních jednotek, jakými byly SAS a Pouštní skupina dalekého dosahu (LRDG). Od prosince 1942 pak působila v severní Africe (a později v Itálii) další nepravidelná jednotka - Popského soukromá armáda, nejmenší britská jednotka pod samostatným velením.
🪖︎ Gebirgsjäger 🕔︎ 14.02.2013 👁︎ 26463

LRDG - Long Range Desert Group

Long Range Desert Group (LRDG, Skupina dálkového pouštního průzkumu), britská průzkumná a přepadová jednotka působící v severoafrické Západní poušti za druhé světové války, se dá považovat za první moderní jednotku speciálních sil. Při svých  misích  způsobila silám Osy významnější škody než jiné britské konvenční jednotky o stejné síle, a to při minimálních vlastních ztrátách.

🪖︎ Gebirgsjäger 🕔︎ 21.05.2012 👁︎ 36548

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více