Přehled (2 článků)

USA (USA) : Řády a vyznamenání

Matej Kocák

(1882 – 1918)
Seržant U.S.Marine Corps, nositeľ armádneho a námorného vyznamenania Medal of honor a Purple Heart (Purpurové srdce) z prvej svetovej vojny.
🪖︎ Radek Havelka 🕔︎ 23.02.2009 👁︎ 24851

Indián z kmene Sioux obdržel Medaili cti Kongresu USA

Sgt. Woodrow Wilson Keeble se stal 3. března 2008 prvním indiánem kmene Siouxů, který obdržel nejvyšší vojenské vyznamenání USA, kongresovou Medaili Cti, za hrdinství v boji, které prokázal během Korejské války. Svého vyznamenání se nedožil, ale pro jeho kmen je to velké ocenění, které konečně doceňuje hrdinství a nasazení původních obyvatel amerického kontinentu, se kterým se postavili agresorům po celém světě v řadách armády Spojených států amerických.
🪖︎ Radek Havelka 🕔︎ 29.02.2008 👁︎ 22336

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více