Přehled (5 článků)

Archiv : Akce s vojensko historickou tematikou

Zimní bitva v Ořechově 2020

Stejně jako každý rok, i letos je v areálu Army Parku Ořechov (asi 20 km jihozápadně od Brna) pro diváky připravena zimní bitva, inspirovaná událostmi druhé světové války. Ta letošní se bude konat v sobotu 8. února, se zaměřením na bitvu u Narvy z roku 1944.
🪖︎ Edgar Pachta 🕔︎ 06.02.2020 👁︎ 5861

15.6. - OPERACE BARBAROSSA - TENTOKRÁT NA MORAVĚ

První okamžiky války se chystají letos 15. června připomenout členové KVH Markland Moravia se sídlem ve Skalici nad Svitavou (asi 30 km od Brna, směr Boskovice). Areál Marklandu se pro pořádání akcí s vojensko-historickou tématikou přímo nabízí, takže není divu, že jej členové klubů využívají již několik let – v letním i zimním období. I v sobotu 15. 6. 2019 u příležitosti akce nazvané Operace Barbarossa se zde sejde množství milovníků vojenské historie, kteří zde po celý den hodlají seznámit návštěvníky s výstrojí, výzbroji i způsobem boje v období druhé světové války.
🪖︎ Edgar Pachta 🕔︎ 26.05.2019 👁︎ 6907

Akce z druhé světové války na Moravě - tip na výlet

V sobotu 2. června 2018 se v areálu klubu vojenské historie Markland ve Skalici nad Svitavou uskuteční zajímavá akce „oživené historie“, jíž vrcholí série rekonstrukcí bojů, připomínajících osvobození jižní Moravy na jaře 1945.
🪖︎ Edgar Pachta 🕔︎ 30.05.2018 👁︎ 8189

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více