Přehled (2 článků)

Maďarsko (HUN) : Vojenské objekty

Posádkové mesta v monarchii II.

V modernej dobe  sa rozvinula vzájomná závislosť miest a armády. Mestá mali pre armádu strategický význam nielen v oblasti ubytovania jednotiek, ale aj v oblasti logistiky a ďalších oblastiach. Dôležitosť vzájomnej spätosti miest a armády  vysvetľuje druhá časť článku Posádkové mestá v monarchii. V závere článku sú predstavené zborové oblasti IX.-XVI.

🪖︎ Radoslav Turik 🕔︎ 03.07.2009 👁︎ 20291

Posádkové mestá v monarchii I.

Počas celého historického vývoja ľudskej spoločnosti plnili mestá dôležité úlohy. Obvykle sa v minulosti mestá zvykli charakterizovať ako strediská remesiel a výroby. Plnili veľmi dôležitú úlohu najmä v hospodárskej sfére. Hospodársky význam stúpol ešte viac v modernej spoločnosti, keď sa mestá stali strediskami priemyslu. Nemenej dôležité boli ich úlohy ako spoločenských, či politických centier jednotlivých území. Veľký význam mali mesta aj v súvislosti s vojenskou problematikou.

🪖︎ Radoslav Turik 🕔︎ 03.07.2009 👁︎ 23919

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více