Přehled (5 článků)

Německo (DEU) : Německá říše / Velkoněmecká říše [1934-1945]

Obrana Brestu v září 1939

V roce 1939 byl Brest hlavním městem poleského vojvodství. Byl významným dopravním uzlem a vojenským centrem středního úseku východní části Polska. V březnu 1921 se na základě polsko-sovětské smlouvy stal součástí Polska i se svými pevnostními stavbami.
🪖︎ stary 🕔︎ 21.10.2006 👁︎ 68581

Kommandoverband Jaguar

V období druhé světové války se stávaly situace, kdy byly do boje posílány vlastní jednotky v uniformách nepřítele a s jeho výzbroji. Někdy to přinášelo překvapivě dobré výsledky, ale někdy se taktika „trojského koně“ minula účelem a nepřinesla úspěch. Vždy, ale byl tento způsob boje velkým rizikem pro jeho účastníky – v případě zajetí totiž nemohli počítat s žádnou lítosti…
🪖︎ Zbigniew Mikesz 🕔︎ 06.06.2021 👁︎ 10280

Legion Condor - těžké časy

Němečtí dobrovolníci na straně nacionalistů generála Franca ve španělské občanské válce. Události do vzniku Legionu Condor a první měsíce existence do jara 1937.
🪖︎ Karl Schlange 🕔︎ 11.12.2003 👁︎ 40587

Spolupráca NKVD a GESTAPO - mýtus alebo skutočnosť?

Informácie o spolupráci represívnych štruktúr komunistického a nacistického režimu sa v posledných rokoch stále častejšie objavujú nielen v bezhraničných priestoroch internetu, ale prenikli už aj do periodickej tlače a náučno-populárnych kníh. Taktiež sa objavili v zahraničných dokumentárnych filmoch a televíznych reláciách.  Aby bolo možné zodpovedať otázku, či sa jedná o nepravdivé výmysly, alebo o dlho utajovanú realitu, je potrebné zoznámiť sa prvotnými zdrojmi týchto informácií. Len na základe ich preskúmanie môžeme zistiť pravdu o spolupráci stalinských a hitlerovských bezpečnostných zložiek.
🪖︎ Viktor 🕔︎ 04.09.2009 👁︎ 37542

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více