Přehled (3 článků)

Velká Británie (GBR) : Avro

Operační nasazení Avro Manchester během války

Avro Manchester byl britský dvoumotorový těžký bombardér vyvinutý a vyráběný leteckou společností Avro ve Spojeném království. Ačkoli se nevyráběl ve velkých počtech, byl předchůdcem slavného a mnohem úspěšnějšího čtyřmotorového letounu Avro Lancaster, který byl jedním z nejschopnějších strategických bombardérů druhé světové války.
🪖︎ Pavel Sláma 🕔︎ 23.10.2022 👁︎ 6551

Dogfights - Letecké souboje

Letecké souboje vždy přitahovaly pozornost. Od dob první světové války byly jejich účastníci považováni za hrdiny, psali se o nic příběhy a stávali se idoly celých generací. Realita leteckých bojů je však mnohem prozaičtější. Ať byla motivace pilotů k boji jakákoli na jedné straně stál vždy vítěz a na druhé poražený ve zmrzačeném nebo hořícím letounu padajícím k zemi. Tento seriál se zabývá souboji od jejich začátku po moderní dobu, kdy obloze neochvějně vládnou proudové motory.
🪖︎ Ing. Radek ˝ICE˝ Panchartek 🕔︎ 04.04.2009 👁︎ 73751

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více