Přehled (3 článků)

Obrněná technika : Obrněné transportéry a bojová vozidla pěchoty

Rooikat 02 – další do rodiny

Bojové vozidlo Rooikat bylo vyvinuto pro specifické podmínky v jižním cípu Afriky, přesto je výrobce použil jako základ pro další vozidla, která nabízel i na zahraničních trzích. Bohužel ani jedna z těchto aktivit nevyústila v reálnou objednávku.
🪖︎ Ing. Radek ˝ICE˝ Panchartek 🕔︎ 04.11.2012 👁︎ 21772

Rooikat 01 – jihoafrická šelmička

Zatím jsme se zabývali obrněnou technikou tradičních výrobců, respektive technikou některé z vedoucích velmocí. Zajímavá bojová vozidla se však vyráběla i v jiných zemích. Pravdou zůstává, že jejich konstrukce se značně lišila od požadavků, které měli v době jejich vzniku uživatelé v Evropě nebo ve Spojených státech. Ale časy se mění.
🪖︎ Ing. Radek ˝ICE˝ Panchartek 🕔︎ 03.11.2012 👁︎ 19996

Výsadkové vozidlo LVTH-6A1

Při návštěvě Filipín jsem měl možnost okouknout poměrně málo rozšířené americké obrněné vyloďovací vozidlo LVTH-6A1, které bylo zavedeno do výzbroje filipínské námořní pěchoty. Jedná se o podpůrnou variantu úspěšného amerického obrněného obojživelného vozidla LVTP-5, nasazeného například ve válce ve Vietnamu.
🪖︎ Mgr. Martin Dubánek 🕔︎ 08.09.2011 👁︎ 43155

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více