Hledáme nové kolegy

Autor: Radek Havelka / Admin 🕔︎︎ 👁︎ 74.778

Tak jak už to bývá, čas je neúprosný a život se každým dnem posouvá dál. Lidé, kteří měli na válku čas před lety nebo ještě minulý měsíc, se občas dostávají do situace, kdy toho času nebo chuti není tolik, končí škola, rozrůstá se rodina, přichází a odchází nemoci (a bohužel některé z našich kolegů už si k sobě povolal generál nejvyšší), těch důvodů je mnoho. Jedno je ale stejně jisté jako čas - valka.cz potřebuje každou ruku k dílu, a každý se může zapojit :) Není to projekt, který by vůbec kdy mohl být "hotov", dějiny lidstva jsou co se obsahu týče téměř nekonečné a pořád bude o čem psát, navíc den co den přibývají nové. Pomožte nám tedy s jejich zpracováním. Co přesně hledáme ?

Reklama

Předně, toto je výzva pro dobrovolníky, nejedná se o placené zaměstnání!

1) Autory článků - ucelených textů libovolné délky na libovolné téma lidských dějin, vojenství, osobností, výzbroje a výstroje, ale i o hradech a událostech aktuálních, návštěvách leteckých dnů a výstavách, zajímavých muzejích atd. Vítány jsou semestrální a diplomové práce libovolného rozsahu, několik takových tu už je a jsme za ně skutečně rádi. Pokud sami nepíšete, ale chodíte na školu, kde by se takové práce mohly objevit, prosím pomožte nám navázat kontakt s jejich autory! Hodí se také články dříve vyšlé v časopisech, pokud k nim máte autorská práva. Těch možností je mnoho a každý článek se hodí!

2) Kolegy "vkladače" - na našem webu běží řada projektů, které vyžadují něurekom práce a času. Zakládáme jednotky a velitele, vojenské základny, popisujeme výzbroj armád. Nemusíte umět mnoho, stačí mít čas a chuť zapojit se. Správné formy překladů a názvů vám dáme, stejně jako data a podklady. A pak už je možno zakládat!

3) Kolegy "editory" - opět funkce přímo spojená s fungováním webu, tentokrát článků na www.valka.cz. V tabulkách na dalších částech našeho webu, stejně jako v článcích na válce, se nachazí velmi mnoho "klíčových slov", které lze prolinkovat (vytvořit z nich odkazy na cílová témata). Tím vzniká další přidaná hodnota jak pro čtenáře, tak i pro náš systém, protože řada automatických funkcí, které máme na pozadí naprogramovány, funguje na základě toho, že jsou témata mezi sebou prolinkovaná. Počtete si a zároveň u toho můžete pomoci s rozvojem valka.cz!

4) Moderátory - a to jak "technické", tak "obsahové", a to téměř ke všem sekcím našeho webu. Technický moderátor se stará o kontrolu všech příspěvků co do jejich shody s pravidly, stará se o to, aby se uživatelé nenapadali, aby se diskutovalo v mezích slušnosti, pravidel a zákonů, dohlíží na pořádek. Hlídá, aby nově založená témata byla pojmenována a zařazena správně, je takovým dozorcem. Přesto nemusí mít detailní znalosti dané oblasti, o to se stará moderátor obsahový. Ten naopak neřeší prohřešky uživatelů, nestará se o přejmenovávání témat a přesuny, výmazy a editace, ale naopak dohlíží na obsahovou správnost příspěvků. Pochopitelně nelze na 100 % ověřit každý údaj, který se na našem webu objeví, ale přesto je třeba dohlížet na obsahovou správnost příspěvků. Tady už je třeba dobrá znalost tématu, ale tu, jak dobře vím, mnoho z vás má!

Reklama

5) "Sociální síťaře" - aneb kdo není na (doplňte si jméno své oblíbené sociální sítě, Facebook, Twitter, VKontakte ...), jako by nebyl :) Každý den se snažíme vybrat z našeho webu to nejzajímavější třeba podle datumu, nových článků, aktuálních témat atd. a sdílet tyto články na sociálních sítích. Další pomocné ruce v této oblasti se vždy hodí!

Server valka.cz je postaven na spolupráci uživatelů a jejich chuti ve volné chvíli přispět a rozšířit tak obsah, to co sami vložíme, bude sloužit nejen nám samotným, ale i tisícům dalších čtenářů, kolegů přispěvatelů, desítkám moderátorů a administrátorů. A to je naším cílem ! Zapojte se i Vy, valka.cz vás potřebuje !

Pokud se chcete zapojit do běhu valka.cz, kontaktujte mě prosím na havelka@valka.cz

 

Aktuální projekty

Postupně budeme vytvářet popis "úkolových uskupení", společných témat napříč naším webem, spolu se seznamem toho, co by se mohlo a mělo v daných oblastech udělat, dodělat, doplnit a dopsat. Usnadní se tak cesta všem, kteří se chtějí do našich aktivit zapojit.

Úkolové uskupení "Regia Aeronautica"
 

 

Neznáme se pouze virtuálně


Sraz 14.10.2006 Jihlava
Foto Fantan


Minisraz Normandie 2007
Foto Zbycho


10. výročí valky.cz - 19-20.7.2008 Nelahozeves
Foto Aubis

Reklama


Holubkový zraz - 8.-10.5.2009 Východné Slovensko
Foto Dolin404


Konference v Hruškách 25-27. březen 2011
Foto Dolin404


Vánoční sraz valka.cz – 15.12.2012 Karviná.
Foto Zbycho


Zájezd valka.cz - Normandie 2014
Foto Zbycho


Expedice Moskva 2015
Foto Zbycho


Zájezd valka.cz - Ardeny - Market Garden 2016
Foto Zbycho


Zájezd valka.cz - DE, NL, BE, FR 2023
Foto Janko


25. výročí valky.cz, 21.10.2023 Praha
Foto Admin

 

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více