Hitler k armádě 1.9.1939

Autor: Radim Kapavík / kapa 🕔︎︎ 👁︎ 31.560

Polský stát odmítl pokojné řešení našich problémů, které jsem si přál, a sáhnul ke zbraním. Němci v Polsku jsou pronásledování krvavým terorem a vyháněni ze svých domovů. Řada násilností na hranici, pro mocnost nepřijatelných, dokazuje, že Polsko již není ochotno respektovat hranici Říše.

Abych skoncoval s tímto šílenstvím, nemám jinou volnu než čelit od nynějška síle silou. Německá armáda bude bojovat bitvu o čest a právo na život znovuzrozeného Německa s vytrvalou odhodlaností. Očekávám, že každý voják, dbalý velkých tradic věčné německé armády, si bude vždy vědom, že zastupuje národně socialistickou Velkoněmeckou říši. Ať žije náš národ a naše Říše!

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více