Arkebuzírský pluk Dohnův [1626-1628]

Arquebusier-Regiment Dohna
     
Název:
Name:
Arkebuzírský pluk Dohnův Arquebusier Regiment "Dohna"
Originální název:
Original Name:
Arquebusier-Regiment Dohna
Datum vzniku:
Raised/Formed:
DD.MM.1626
Předchůdce:
Predecessor:
- -
Datum zániku:
Disbanded:
DD.MM.1628
Nástupce:
Successor:
- -
Nadřízené velitelství:
Higher Command:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Dislokace:
Deployed:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR

Velitel:
Commander:
DD.MM.1626-DD.MM.1628 Dohna, Hannibal von ( )
Podřízené jednotky:
Subordinated Units:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Čestný název:
Honorary Name:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Vyznamenání:
Decorations:
DD.MM.RRRR
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
Wrede, Alphons - Semek, Anton: Geschichte der k. und k. Wehrmacht. Die Regimenter, Corps, Branchen und Anstalten von 1618 bis Ende des XIX. Jahrhunderts, III. Band, 2. Hälfte, Wien 1901
URL : https://www.valka.cz/Arkebuzirsky-pluk-Dohnuv-1626-1628-t103747#386878 Verze : 0
Majitel pluku:
1626-1628 - plukovník Hannibal purkrabě z Dohny



Historie pluku:
Pluk byl zřízen ve Slezsku v roce 1626 na základě patentu z 23. března téhož roku a sestával z pěti rot. Pluk se nacházel ve Slezsku a v roce 1627 byl počet jeho rot zdvojnásoben. Avšak v roce 1628 byl pluk rozpuštěn.




Zdroje:
Wrede, Alphons - Semek, Anton: Geschichte der k. und k. Wehrmacht. Die Regimenter, Corps, Branchen und Anstalten von 1618 bis Ende des XIX. Jahrhunderts, III. Band, 2. Hälfte, Wien 1901
URL : https://www.valka.cz/Arkebuzirsky-pluk-Dohnuv-1626-1628-t103747#373005 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více