[17.10.2012-18.10.2012] - Praha - Mezinárodní konference „Future of Cyber“

Diskuse

Mezinárodní konference „Future of Cyber“


17. – 18. října 2012 (Praha 9 – Letňany)


Konference "Future of Cyber", která se uskuteční při příležitosti desátého výročí Mezinárodní vojenské výstavy FUTURE SOLDIER 2012, zaměřené na podporu technologií v obraně a bezpečnosti se koná v PVA EXPO Praha Letňany 17. - 18. října 2012.


Konference je organizována AFCEA a Pracovní skupinou kybernetické bezpečnosti AFCEA Czech Chapter ve spolupráci se světovými odborníky na kybernetickou bezpečnost. Konference je pod záštitou ministra obrany RNDr. Alexandra Vondry.


V době rychlého vlivu informací na celou společnost a rostoucího bezpečnostního rizika na internetu a sociálních sítích poskytnou mluvčí a účastníci diskuze všeobecný přehled všem odborníkům zabývajícím se obranou a bezpečností. Během konference promluví též národní a mezinárodní odborníci ohledně budoucích strategií, misí a obchodních příležitostí v sektoru obrany a bezpečnosti.


Kybernetický prostor nezná hranice a každý jsme jeho součástí, každý z nás v něm má svoji další identitu a někdy ne jen jednu. Tento virtuální svět čím dále tím více ovlivňuje náš skutečný, reálný život. Život nejen jednotlivce, ale i život celé společnosti. Dosavadní známé závislosti lidstva na kyslíku, potravě či energiích doplňuje nyní nově o závislost na technologiích. Novým rysem této závislosti je i rozsah možných dopadů na celkové fungování našeho způsobu života a řízení sociálního a ekonomického chodu společnosti. Možnost ovlivňování společenských hodnot, zejména v kontextu velmi nízkých prostředků nutných na jejich ovlivnění, aktivizuje vlády všech vyspělých zemí se na toto ohrožení důsledně připravovat.


Součástí konference bude i představení nově vznikajícího centra kybernetické bezpečnosti. Zástupci NBÚ a další hosté zodpoví na otázky týkající se připravovaného zákona o kybernetické bezpečnosti, jakož i představí své budoucí záměry v oblasti ochrany kritické infrastruktury, všeobecného vzdělávání a v dalších oblastech.


Nedílnou součástí konference bude i praktická demo ukázka kybernetických útoků, metodologie útoku a obrany, prezentace moderních řešení pro oblast kybernetické bezpečnosti jakož i prezentace závěrů akademických projektů zabývajících se ochranou komunikační infrastruktury a informačních technologií. Praktická ukázka je organizována pod odbornou záštitou společnosti Deloitte, jednoho z hlavních partnerů akce.


A co nás ještě čeká? Jak jednotlivci, organizace i vlády budou čelit novým hrozbám? Co budou muset udělat a kam budou muset investovat? Nejen na tyto otázky odpoví konference Future of Cyber.


Mezinárodní výstava Future Soldier Exhibition & Conference proběhne ve dnech 17. - 19. 10 2012 na letňanském výstavišti v Praze. Koná pod přímou záštitou Ministra obrany ČR, Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva a Hospodářské komory ČR, Hradní stráže a Vojenského historického ústavu Praha. Je zároveň výjimečnou šancí pro osobní setkání – kromě jiných – s vysokými představiteli vrchního velení NATO.
Mezinárodní výstava, která je přehlídkou špičkových armádních technologií a významným cílem obchodníků z celého světa, se koná již po desáté a letošní ročník se kromě kybernetické ochrany zaměří i na novinky z oblasti výstroje a vybavení vojáka, smart defence, komunikace, kritické infrastruktury a vojenských technologií. Zájemci o vojenskou techniku a vybavení z řad laické veřejnosti budou mít na výstavu přístup poslední den, 19. října. K vidění budou výrobky a technologie několika desítek firem z více než 30 zemí světa.



Program konference
V případě Vašeho zájmu o konferenci se prosím zaregistrujte zde.
URL : https://www.valka.cz/17-10-2012-18-10-2012-Praha-Mezinarodni-konference-Future-of-Cyber-t140922#457470 Verze : 0
FSEC zažije simulovaný útok hackera


Simulace hackerského útoku a obrana před ním bude jedním z hlavních taháků výstavy Future Soldier Exhibition & Conference v pražských Letňanech (17.-19. října 2012). Pod patronací společnosti Deloitte ukáže Andras Kabai, uznávaný mezinárodní expert v oblasti zabezpečení IT, simulovaný útok, kdy hacker získá přístup k počítači s možností dosažení citlivých informací a napadení dalších počítačů v síti. Kabai, manažer zabezpečení a ochrany údajů společnosti Deloitte, názorně ukáže, že existuje řada způsobů, jak upravit nebo zašifrovat škodlivé binární programy tak, aby to antivirové programy nerozpoznaly, a útok tak byl nezjistitelný.


Hackerský útok, který bude v expozici Deloitte k vidění třikrát denně, zapadá do hlavního tématu největší doprovodné akce výstavy, kterou je dvoudenní konference Future of Cyber, pořádaná ve spolupráci s odbornou asociací AFCEA. Řešit bude právě problematiku ochrany proti kybernetickým útokům a vše co s tím souvisí včetně ochrany dat, osobních údajů a návazné legislativy. Přímo na konferenci proběhne pod patronací společnosti Deloitte živá demonstrace útoku hackerů a postupu, jak se takovému ataku bránit.


Future Soldier Exhibition & Conference 2012 se koná pod přímou záštitou Ministra obrany ČR, Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva a Hospodářské komory ČR a Hradní stráže a Vojenského historického ústavu Praha. Je zároveň výjimečnou šancí pro osobní setkání – kromě jiných – s vysokými představiteli vrchního velení NATO.
Mezinárodní výstava, která je přehlídkou špičkových armádních technologií a významným cílem obchodníků z celého světa, se koná již po desáté a letošní ročník se kromě kybernetické ochrany zaměří i na novinky z oblasti výstroje a vybavení vojáka, smart defence, komunikace, kritické infrastruktury a vojenských technologií. Zájemci o vojenskou techniku a vybavení z řad laické veřejnosti budou mít na výstavu přístup poslední den, 19. října. K vidění budou výrobky a technologie několika desítek firem z více než 30 zemí světa.



International Coordination Centre
Future Soldier Exhibition & Conference
www.natoexhibition.org
URL : https://www.valka.cz/17-10-2012-18-10-2012-Praha-Mezinarodni-konference-Future-of-Cyber-t140922#457471 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více