Ztracené důkazy: Bitva o Británii

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 16.377

Druhá světová válka má spoustu slavných bitev, které ovlivnila chybná rozhodnutí. Ta začínala třeba u špatné práce vojenských zpravodajců nebo vtipného zastíracího manévru protivníka. Dokazují to i ztracené snímky leteckých průzkumníků, které po více než 60 letech znovu podávají svědectví o tehdejších událostech.

Reklama

V úvodní části dokumentárního cyklu Ztracené důkazy znovu prožijete dramatické okamžiky letecké bitvy o Velkou Británii, která měla být začátkem konce hrdého Albionu. Luftwaffe zaútočila obrovskou silou a ve vzduchu měla citelnou převahu, německé velení se ale nechalo opakovaně rozhodujícím způsobem oklamat.

Doplatilo na špatnou práci zpravodajců i podcenění britských radarových stanic, a Hitler se tak invaze na britské ostrovy nakonec musel vzdát.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více