Bitva o nebe nad Británií 4/4

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 14.940

 

Když Hitlerovi došlo, že Anglii nedobude, a ze vzteku, že si Britové dovolili bombardovat jeho milovaný Berlín, se rozhodl srovnat Londýn se zemí.

Reklama

Bitva o Británii tak vstoupila do další fáze a souboje stíhačů na podzim roku 1940 vystřídaly intenzivní nálety na anglickou metropoli. Město na Temži především v noci zasypávaly tisíce bomb, které si dokázaly najít desetitisíce lidských cílů.

Nálety s různou intenzitou pokračovaly až do května následujícího roku. Británie se přesto nenechala zlomit, a podstatným způsobem tak rozhodla o dalším průběhu druhé světové války.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více