Bitva o nebe nad Británií 2/4

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 12.024

Hitler nepotřeboval válku s Anglií. Když ale Churchill odmítl separátní mír, musel hrdý Albion srazit na kolena. Rozhodnout měla Luftwaffe, tehdy zřejmě nejsilnější letectvo světa. V létě roku 1940 začíná bombardovat Británii, zatímco nad kanálem La Manche zuří souboje stíhačů.

Reklama

 Ve vzduchu čekalo na Brity opravdové peklo. Luftwaffe byla na svém vrcholu a spousta německých pilotů měla zkušenosti ze Španělské války. Přesto s nimi Britové dokázali držet krok.

Především díky neotřelé taktice, odvaze a obrovské zarputilosti vstoupily stovky jejich soubojů do historie války.

Královštví letci se mohli spolehnout nejenom na legendární Spitfiry a Hurricany, ale i na důležitou pomoc zázemí. V něm působilo také mnoho žen, které se osvědčily nejenom v operačních centrech, ale také jako servisní pilotky, které podle potřeby přepravovaly bojové stroje.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více