Jetman: Muž na tryskovém křídle

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 17.129

Je vůbec možné, aby člověk létal jako pták? Milovník adrenalinu Yves Rossy má dost odvahy na to, aby se o to pokusil.

Reklama

Zpočátku sice končí v krkolomných a často i nebezpečně vypadajících pádech, jeho zarputilá vytrvalost mu ale nedovolí přestat. S prvními úspěchy přichází i první velký úkol - přelet kanálu La Manche.

Podle propočtu Rossy potřebuje třináct minut, dosud se dokázal ve vzduchu udržet osm a půl minuty. Zoufale málo k tomu, aby bezpečně přistál na britské půdě. Výsledky dalších testů ale vypadají nadějně a Rossy už nemíní couvnout.

Podaří se mu přepsat historii letectví? Odkud mu hrozí během letu největší nebezpečí? A proč o jeho úspěchu může rozhodnout i sebemenší pohyb hlavou?

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více