Hrdinové SAS 2/4

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 11.728

Britské SAS patří k nejlepším speciálním jednotkám na světě. Respekt si získaly už během 2. světové války, pak přišly jejich akce v Malajsii, na Falklandech nebo v Perském zálivu, které jen potvrdily jejich kvalitu. V současnosti operují po celém světě a úzce se specializují na boj s terorismem.

 

Reklama

 

V pokračování dokumentární série BBC čeká na SAS skupina teroristů, která v říjnu roku 1977 unáší Boeing 737.

 

 

Let společnosti Lufthansa na trase Mallorca – Frankfurt nad Mohanem měl být jako tisíce jiných. Kdyby si ho pro své politické cíle nevybrala skupina teroristů. Arabské komando se zmocní stroje Landshut, zastřelí jeho kapitána a jako rukojmí si kromě posádky bere i 86 cestujících.

Reklama

 

 

Pět dní s ním křižuje Evropu i Arabský poloostrov, aby nakonec přistálo v somálském Mogadišu, kde má dojít k rozhodujícímu střetu.

 

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více