Fantom flotily

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 11.665

V letech 1946 až 1958 provedly Spojené státy sérii atomových výbuchů u tichomořských atolů Bikini a Eniwetok. V rámci jednoho z největších vědeckých experimentů na světě odpálily celkem 67 bomb, které poslaly ke dnu celou námořní flotilu.

 

Reklama

 

Po dlouhých letech, v únoru 2008, se na místo činu vrací mezinárodní tým vědců, historiků a potápěčů, aby hledal odpovědi na otázku, jak se toto nenápadné území se svou atomovou minulostí vypořádalo.

 

 

Vedle archivních snímků dokument přináší nespočet leteckých záběrů a zároveň i unikátní svědectví ze dna oceánu, kde se ukrývají počátky jaderného věku lidstva.

 

Reklama

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více