Vzpomínka na Petra Vintara Zlesáka

Autor: Radim Kapavík / kapa 🕔︎︎ 👁︎ 12.580

Není to tak dávno, co jsem se u příležitosti desetiletého výročí existence tohoto serveru zmiňoval, že to nejcennější, co člověk díky němu může získat, jsou přátelé. Mnohé z nich jsem po nějakém čase poznal osobně, někteří zůstali přáteli „virtuálními“. Život však nepřináší jenom radosti, ale někdy člověku připraví i smutná překvapení. A tak je tento úvodník věnován jednomu z členů redakce serveru valka.cz, který už navždy zůstane přítelem pouze virtuálním. 

Petra Zlesáka, který na foru valka.cz vystupoval pod přezdívkou Vintar, pokud je mi známo ho nikdo z ostatních členů redakce nikdy osobně nepoznal. Přesto ho mnozí z nás řadili ke svým známým a někteří, jako například já, ke svým „virtuálním“ přátelům. Petr „válčil“ na tomto serveru dva roky, během nichž přispěl k jeho rozvoji desítkami velice kvalitních článků, týkajících se většinou období starověku, ale i jiných na tomto serveru méně rozšířených témat. Málokdo z nás, vlastně nikdo z nás, netušil, že krom toho válčí se zdravotními komplikacemi, až do okamžiku, kdy se před asi dvěma lety odmlčel. Stává se to, autoři přicházejí a zase odcházejí. Nicméně v případě Petra se nedávno potvrdilo naše zlé tušení, když jsme se dověděli, že navždy opustil nejen server, ale i tento svět. 

Reklama

Rozhodli jsme se proto uctít jeho památku tím, že v průběhu prázdnin znovu uveřejníme podsatatnou část jeho díla na valce.cz.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více