Apollo 20 na Měsíci nebylo a mimozemšťany nenašlo

Autor: Karel Pacner 🕔︎︎ 👁︎ 28.817

07.09.2007

Ufologové si vymysleli další fámu, aby k sobě přitáhli pozornost veřejnosti

Zase se vynořila fáma o mimozemšťanech na Měsíci. Dokonce tam stopy po nich měla objevit utajovaná výprava Apolla 20, která tam letěla 16. srpna 1976 a jejímiž členy byli kromě dvou Američanů Rus Alexej Leonov. Letos v květnu prý nějaký anonym poslal na server YouTube unikátní záběry z této expedice. Údajný kosmolet, kterého kosmonauti objevili, je prý podle odborníků starý 1,5 miliardy let. A potom investigativní italský novinář Luca Scantamburio objevil kapitána této expedice dr. Williama Rutledgeho, který žije pod cizím jménem v africké Rwandě, a vyzpovídal ho. Rutledge prý prohlásil, že ty záběry poslal na internet on sám a teď chce zveřejnit všechny informace, které americká NASA o těchto záležitostech skrývá – včetně podrobností o výpravách Apolla 18 a 19, připravených společně USA a SSSR.

To je síla!

Reklama

Už dlouho jsem se nesetkal s takovým blábolem. Vyznavači mimozemšťanů opět potřebují přiživit svou hypotézu, a proto si vymysleli události, které se nikdy nestaly. Proč to dělají? Zřejmě někdo z nich si zase potřebuje přivydělat na hlouposti naivních čtenářů tím, že o tom nakonec vydá knížku.

Ano, startovalo Apollo 18, ale v roce 1975 ke spojení se sovětským Sojuzem 19. Před tím Američané vypustili tři kabiny Apollo, avšak pod označením Skylab 2–4, na kterých obydlovali orbitální stanici Skylab.

Vypuštění rakety Saturn 5 s Apollem na Měsíc se nedá utajit. Zažil jsem ve středu 16. července 1969 jako novinář impozantní start Apolla 11 k Měsíci. Ten hřmot motorů, které dolehly k našim uším jako dávky z kulometu u hlavy, a otřesy půdy, zaznamenané seizmografy až v New Yorku, nemohou nikomu ujít. A i kdyby se to náhodou podařilo – čemuž nevěřím –, takovou výpravu zajišťují tisíce lidí a ti by zticha nezůstali. Američtí novináři vyšťárali aféru Watergate, která vedla k pádu prezidenta Richarda Nixona, poměr Billa Clintona se stážistkou Lewinskou a další tajemství Washingtonu. Ti by přišli na utajenou misi Apolla už dávno.

Tahle fáma patří do kategorie údajného přistání mimozemšťanů v Roswellu v roce 1947 a údajného pitvání jejich mrtvol. Přítel MUDr. František Koukolík, šéf patologie Thomayerovy nemocnice, se kterým jsem se díval na údajný film z této pitvy, potvrdil, že tohle divadlo sehráli amatéři, kteří neznali základy lékařské práce. A už před léty oznámila americká ministryně letectví, že tehdy u Roswellu spadl jeden ze zkušebních balónů, které tajná služba později posílala ze Západního Německa na východ, aby zjišťovaly stopy po sovětských atomových pokusech.

Prostě ufologové nechtějí věřit, že černé je černé a bílé je bílé. Připomíná mi to některé starosty z Brd, kteří nevěří odborníkům, že plánovaný americký radar nemá nepříznivé účinky na lidské zdraví a pořád blábolí, že by to ohrožovalo jejich obyvatele. Kdo nechce věřit faktům, toho nepřesvědčíte.

Se svolením autora převzato z www.karelpacner.cz

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více