Výstava modelů na zámku v Rosicích u Brna 25.10. – 1. 11. 2003

Autor: Radek Enžl / Rad 🕔︎︎ 👁︎ 14.427

Přijďte na výstavu! Nebudete zklamáni!

Již počtvrté pořádají rosičtí modeláři výstavu svých výtvorů. Ti z vás, kteří tu již byli, ji jistě netrpělivě očekávají. Vždyť první tato výstava se konala již v roce 1993, další pak následovaly v letech 1995, 1999 a nyní tedy 2003.

Reklama

Tak velká mezidobí jsou sice nepříjemná a pro laiky jistě i překvapivá, ale mají logický základ – na každé výstavě se snažíme předložit co největší množství nových a ještě „neokoukaných“ modelů. Vzhledem k době stavby opravdu kvalitních stavebnic dochází k již zmiňovaným časovým prodlevám.

Výstava proběhne ve dnech 25. října až 1. listopadu tohoto roku (tedy od soboty do soboty na zámku Rosice (naštěstí je tam jen jeden J a současně) s výstavou modelů bude též možnost prohlídky této renesanční stavby). Výstavní doba bude 9.00-12.00;13.00-17.30 v pracovní dny a 9.30-12.00;13.00-17.30 o víkendu a ve svátek.

Co bude k vidění?

Plastikové modely všech druhů. Především pak vojenská letadla od I. svět. války po současnost a bojová technika z téhož období. Dále potom figurky, modely aut, lodí. Neodmyslitelné jsou též diorámy zejména v měřítkách 1:72 a 1:35. Zde je třeba poprosit návštěvníky o jistou shovívavost, neboť určitou část vystavovaných modelů budou tvořit práce začínajících dětských modelářů, avšak není třeba propadat panice, přislíbeny jsou též modely skutečných profesionálů, takže jistě bude na co koukat.

V další sekci, a to velmi rozsáhlé, budou vystaveny železniční modely, části modelových kolejišť, diorámy, historické plechové modely, funkční modely parních strojů s předvedením chodu (!) a další železničářské propriety a drobnosti. Největším lákadlem by mělo být funkční kolejiště o přibližné rozloze 9 m2.

Další část budou představovat RC modely, především letadel. Zde by měly být předvedeny modely skutečně impozantních rozměrů.

K vidění budou také papírové modely, různé makety, literatura, fotografie a vůbec vše, co nějak souvisí modelařením, vojenskou technikou nebo železnicí.

Reklama

Součástí výstavy bude též možnost zakoupit různé modelářské drobnosti a zajištěno bude rovněž občerstvení.

Vstupné bude lidové – do 20 Kč za dospělého, děti do 12 Kč. Prostředky takto získané nebudou propity, jak by se mohl někdo domnívat, nýbrž použity na nákup modelářských potřeb pro nejmenší a začínající modeláře v klubu. Výchova nové modelářské generace je ostatně hlavní náplní činnosti klubu a smyslem veškeré jeho existence.

Doufám, že se v Rosicích uvidíme!

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více