Stromky, stromky, stromky ...

Autor: Shifty17 🕔︎︎ 👁︎ 10.833

Stromky v diorámatech jsou sice už poněkud ohrané téma, ale mě překvapilo kolik modelářů si stromky kupuje za ,,těžký prachy´´ a proto se pokusím alespoň pro ty kteří nevědí, jak na to...

Pokud bydlíte v blízkosti nějakého lesíku, tak vám tam někde poblíž určitě roste borůvčí. Borůvčí je perfektní materiál na výrobu kmene stromu, je to vlastně takový stromek v měřítku od 1:72 až asi tak po 1:48. Lze ho ale také využít v jiných měřítcích, například na keře. Při tvorbě stromku postupuji tak, že oberu borůvčí od lístků (jsou příliš veliké na strom) a pokud nemá specifickou barvu a je třeba nazelenalé, může se natřít nebo stříknout nějakou barvou. Není-li kmen dost věrohodný, například že je dost holý můžeme nějaké větvičky dolepit vteřinovým lepidlem. Docílíte tak velice realistického vzhledu. Poté stromek natřeme lepidlem tam, kde budou budoucí lístky. Jako listí můžeme použít buď ,,vláčkařské listoví'' anebo lístky z majoránky (doporučuji). Lístky můžeme dolepit což by bylo hodně časově náročné, nebo stromek lísky jednoduše posypat. Lístky z majoránky doporučuji jen pro uschlé strom nebo ulomené větve.                             No a vida stromek je hotový!

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více