Kobudo

Autor: Nippon 🕔︎︎ 👁︎ 29.131

Kobudo v sobě zahrnuje techniky ovládání nejrozmanitějších klasických i méně známých zbraní. Kobudo, jako slovo, je složené ze tří znaků a ve velice volném překladu znamená „malá bojová umění“ nebo „malé cesty boje“.

Reklama

Mezi ty nejznámější umění používané v Kobudo patří:

Kama - srpovytá zbraň
Sai - trojramenná zbraň
Bo - dlouhá tyč
Hanbo - tyč do výše pasu
Tessen - vějíř
Tonfa
Nunchaku - dvojramenný cep
Naginata - halapartna a další

Kdybychom chtěli mluvit o původu Kobudo dostaneme se na Okinawu, která se považuje za místo vzniku těchto malých umění boje. Většina zbraní zde využívaných mají svojí přímou spojitost se zemědělskými nástroji. Například nunchaku je původně malý dvoramenný cep na rýži, podobný původ byl i u ostatních zbraní. Říká se, že původní systém kobudo má třináct základních směrů umění se zbraněmi. Po válce se toto bojové umění stejně tak jako většina ostatních dostává do světa, kde nachází mnoho svých stoupenců.

Pramen:
Se souhlasem od pavels převzato z www.japonsko.tnet.cz

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více