Richard III.

* 2.10.1452 Fotheringhay Castle, Northamptonshire
+ 22.8.1485 Bosworth, Leicestershire


Rodiče : Richard, 3.vévoda z Yorku a Cecily Neville (jejich čtvrtý syn)
Přezdívky : Richard Crookback, Old Dick
Korunovace : 6.7.1483 Westminster Abbey
Doba vlády : 2 roky, 57 dní
Manželka : Anne Neville (*1456 - +1485)
Potomci : Edward, Prince of Wales
URL : https://www.valka.cz/Richard-III-t19992#75043 Verze : 0
Tělo Richarda III. po bitvě vystavili v Leicesteru, aby se veřejnost mohla přesvědčit, že král skutečně zemřel. Historici se pak dlouho domnívali, že jeho ostatky byly nakonec vhozeny do řeky. Později přišli s teorií, že Richard III. byl pohřben ve františkánském klášteře Grey Friars v Leicesteru, nicméně ten byl zničen v roce 1530 a až donedávna se nevědělo, kde se nacházel.
Loni v září ovšem pod parkovištěm v centru anglického města našli archeologové zbytky staveb a na místě, kde býval zřejmě chór kostela, zároveň kostru muže, o němž se domnívali, že je právě Richard III.


Zdroj: zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/Richard-III-t19992#468826 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více