Deer Hunter, The (Lovec jelenů)

Diskuse

Jednoznačně nejlepší film Michaela Cimina, popisující osudy několika členů malé rusínské komunity z amerického městečka, kteří odešli bojovat do Vietnamu. Na těch, kteří se vrátili se válka podepsala psychicky a fyzicky nesmazatelným způsobem. Snímek je mimořádný především hereckými výkony R. de Nira a Christophera Walkena. Celkově je to plejáda úžasných rolí.
Vyzdvihl bych také kameru. Většina civilních scén je točena na pozadí oceláren a jiných fabrik, hřbitov a v pozadí ocelárny, svatební průvod a v pozadí ocelárny, projížďka městem a v pozadí ocelárny. Meryl Streep ve filmu bydlí v neuvěřitelném příbytku, jakési dva spojené karavany na kopci plném bahna a plevelu a pod kopcem - ocelárny. Takže scéna, kdy si hlavní hrdinové vyjedou do přírody na lov jelena působí pomalu jako z jiného světa.


Lovec jelenů (The Deer Hunter)


USA, 1978


Režie: Michael Cimino


Hrají: Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep, George Dzundza, Joe Grifasi, Paul D'Amato
URL : https://www.valka.cz/Deer-Hunter-The-Lovec-jelenu-t18778#69821 Verze : 0
To mi neříkejte, že jste to nikdo neviděl.... Evil or Very Mad
URL : https://www.valka.cz/Deer-Hunter-The-Lovec-jelenu-t18778#73275 Verze : 0
Film som si nahral a aby som ho poriadne pochopil, musel som si ho pozrieť dvakrát. A musím povedať, že je super. Akcie je tam minimum, ale o ňu tu vôbec nejde. Myslím, že sa Ciminovi aspoň podarilo priblížiť ostatným, ako ťažko sa veteráni vyrovnávali s návratom do civilného života a ako to niektorí nezvládli,nie vždy svojou vinou. Film vyvolal svojho času v USA dosť veľkú polemiku, napr. Jane Fondová ho označila za rasistický a propagujúci vojnu. Ale ja si o "mierových aktivistoch" myslím svoje. Dosť veľké percento veteránov ktorí to nezvládli a dopadli ako Ch. Walken vo filme majú na svedomí práve oni. Čo sa nepodarilo Charliemu, to za neho dokončili vlastní ľudia... Dosť smutné Crying or Very sad
URL : https://www.valka.cz/Deer-Hunter-The-Lovec-jelenu-t18778#76703 Verze : 0
Nic vezlím, ale to byl asi ten nejhorší film jaký jsem kdy viděl. Už jsem odpočítával minuty, aby to skončilo a to trvalo přez tři hodiny. Skoro žádná akce nic. Jediné co mě mrzelo, je to, že se ten jeden na konci zastřelil.
URL : https://www.valka.cz/Deer-Hunter-The-Lovec-jelenu-t18778#105576 Verze : 0
Naozaj trochu zvlastny film:netreby ho brat ako vojnovy skor by som to nazval thillerom.Popisuje pohlad ba vietnamsku vojnu zo strany obycajneho vojaka clena Ruskej komunity.Nezmyselnost vojny a nasledky po nej.
URL : https://www.valka.cz/Deer-Hunter-The-Lovec-jelenu-t18778#124906 Verze : 0
Najlepsi film z obdobia vietnamskej vojny zobrazujuci jej nasledky.
URL : https://www.valka.cz/Deer-Hunter-The-Lovec-jelenu-t18778#149838 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více