Památky a muzea v Králické pevnostní oblasti

Autor: Martin Ráboň 🕔︎︎ 👁︎ 8.663

Vojenské muzeum Lichkov – pěchotní sruby K – S 31 U BESÍDKY, K – S 32 NA RŮŽKU

V současné době je pro veřejnost přístupný objekt K – S 32, kde za podpory obce Lichkov probíhá postupná rekonstrukce. Zde je rovněž umístěna stálá expozice věnovaná československé obrněné technice a opevnění. Návštěvníci zde mohou spatřit velké množství dobových fotografií, modelů, součástí výstroje a výzbroje. V budoucnu zde naleznete následující expozice: Historie bezmotorového létání (léto 2002); Naši vojáci na západní a východní frontě; Vojenská technika z let 1939–45.

Reklama

Provozní doba

Pro veřejnost otevřeno zatím nepravidelně, informace na telefonu 0603393575.

Přístupové trasy

Autem – silnicí z obce Mladkov směrem na obec Lichkov (II/43), objekt se nachází asi 100 metrů vpravo od silnice a vede k němu polní cesta. Vlakem – vystupte ve stanici Lichkov (trať Praha – Varšava) a odtud pěšky po silnici směrem na obec Mladkov.





Předchozí stránka   Obsah   Následující stránka

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více