Přehled (4 článků)

USA (USA) : Vojenské objekty

Fort Sumter

Každá válka má nějakou příčinu a záminku. Příčiny americké občanské války jsou všeobecně známy, co bylo ale záminkou?
🪖︎ hambac 🕔︎ 20.03.2006 👁︎ 36135

Camp Lejeune – tak trochu jiný kemp

Vojenské základny už nejsou pouze kasárna a cvičiště. Příslušníci U.S. Marines působící v Severní Karolíně by o tom mohli vyprávět celé hodiny. Můžeš se tu narodit, žít, odjet do Iráku, pak se vrátit a pak tady i umřít.
🪖︎ sekuritaci.cz 🕔︎ 17.02.2012 👁︎ 14588

Pearl Harbor

Dne 26. 11. 1941 se vydalo ze zálivu Hitokappu (Kurilské ostrovy) na cestu bojové uskupení šest japonských letadlových lodí a jejich doprovodu. Na jejich palubách bylo přes čtyřista letadel. Úkol zněl: zničit veškeré loďstvo Spojených států, které se bude 7.12.1941 nacházet na hlavní základně Američanů v Tichomoří na Havajských ostrovech v přístavu Pearl Harbor.
🪖︎ Stanislav Karas 🕔︎ 20.01.2001 👁︎ 61533

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více