Přehled (3 článků)

Británie (GBR) (1707 - současnost) : Námořnictvo

Vývoz zbraní z Československa do kapitalistické ciziny (1950–1960)

Tradice českého, resp. československého zbrojního průmyslu sahá nejen do času první československé republiky, ale mnohem dál, až do časů Rakouska-Uherska. Ve 30. letech patřilo Československo mezi desítku největších vývozců zbraní na světě a za nacistické okupace došlo k dalšímu růstu a modernizaci tohoto odvětví. Světová válka zbrojařské podniky na našem území příliš nepoškodila, takže se mohlo směle navázat na předválečné parametry exportu.
🪖︎ PhDr. Jan Michl, PhD. 🕔︎ 12.05.2011 👁︎ 41800

Operace Meridian II

Kvůli zhoršenému počasí mohli Britové k dalšímu úderu operace „Meridian“, náletu na rafinerii Songei Gerong („Meridian II“), přistoupit až 29. ledna 1945. Operační svaz se mezitím pohyboval za rádiového ticha  nedaleko Sumatry a doplnil pohonné hmoty z tankerů TF.69.
🪖︎ Miroslav Šnajdr 🕔︎ 16.05.2011 👁︎ 26052

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více