Přehled (2 článků)

Kanada (CAN) : B

George Beurling - Posedlý bojem

Charakter válečných hrdinů bývá různý, ale ti nejodvážnější a nejúspěšnější obvykle vynikají povahovými vlastnostmi, se kterými se v míru žije dosti obtížně. George Beurling, kanadské stíhací eso s více než 30 oficiálně uznanými sestřely, patřil k těmto kontroverzním válečným rváčům. On však měl v sobě i cosi navíc – mj. mimořádný střelecký talent, který se mu stal posedlostí.
🪖︎ PhDr. Jan Michl, PhD. 🕔︎ 02.10.2012 👁︎ 24054

George Frederick Beurling

Tento nejúspěšnější kanadský stíhač druhé světové války se narodil 6.12.1921 v Montrealu. Jeho otec byl Švéd a matka Angličanka. Létat chtěl již od mládí a pokusil se vstoupit do RCAF, ale protože neměl středoškolské vzdělání nebyl přijat. Absolvoval tedy soukromé hodiny létání a po vypuknutí Zimní války chtěl vstoupit do finského letectva, ale nedostal svolení od rodičů, které potřeboval, protože ještě nebyl plnoletý ...
🪖︎ Michal Rak 🕔︎ 14.12.2004 👁︎ 17528

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více